Princeza je odrasla

Španjolskoj prijestolonasljednici već je 16: Buduća kraljica živi u internatu s još tri djevojke

Plavokosa Leonor starija je kći Felipea VI. i Letizije od Španjolske koja bi jednog dana trebala naslijediti oca na kraljevskom tronu. Mlada žena već se sprema za tu ulogu te se dan nakon rođendanskog slavlja vratila u internat u Walesu u koji je krenula jesenas.

Španjolci su 31. listopada proslavili rođendan infante Leonor. Proslava je održana u palači La Zarzuela u Madridu, a slavlju je prisustvovala samo najuža obitelj: Leonorini roditelji, mlađa sestra Sofia te baka i djed - Sofia od Španjolske i Juan Carlos I.

Rođendansko veselje, daleko od očiju javnosti i samo s tortom, navodno je bila želja mlade princeze od Asturije koju već prati glas jednostavne i skromne prijestolonasljednice.

Za to su najviše zaslužni njezini roditelji koju Leonor i dvije godine mlađu Sofiju od rođenja odgajaju kao "obične" djevojčice. Obje u velikom luku izbjegavaju medijsku pozornost, a čak i u službenim prilikama znaju biti odjevene u high street brendove poput Zare i Manga. Španjolski mediji ovih dana nisu propustili naglasiti koliko su ponosni na Leonor, aludirajući pri tom na njezinog djeda Juana Carlosa I., jednog od najomraženijih monarha današnjice poznatog po financijskim i seksualnim skandalima.

image

Princeza Leonor od jeseni studira u Walesu.

MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kraljica Letizia u jednom od njezinih najboljih outfita ikada! Zbog rock-chic izdanja lako bi dobila titulu najcool monarha

Otkako je, naime, 19. lipnja 2014. kralj Felipe VI: titulu naslijedio od svog oca, sve su oči uprte u njegovu najstariju kći koja će jednog dana također zasjesti na tron. Kako bi se što bolje pripremila za tu ulogu Leonor od jesenas pohađa internat u Walesu, što je za sve bio veliki korak jer se princeza prvi put odvojila od obitelji. Slavljenica je školovanje nastavila na prestižnom studiju UWC Atlantic Collegeu, gdje uz nju studira tristotinjak mladih ljudi, između ostalog još jedna princeza, Alexije od Nizozemske.

Leonor živi u impozantnom dvorcu San Donato u kojem se poštuje strogi režim pa u krevetu mora biti već u 21.30 sati, a sobu dijeli s još tri učenice. Godišnja školarina je oko 35 tisuća eura, što i nije neki iznos za kraljevske prilike.

image

Kralj Felipe, kraljica Letizia, prijestolonaslijednica - princeza Leonor i princeza Sofia dok su im kćeri još bile djevojčice.

F THOMSON/ALLPIX PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Ponosno pokazuje ono što brojne žene skrivaju! Modno nepogrešiva španjolska kraljica Letizia oduševila potezom

Princeza Leonor, koja fizički više nalikuje svom ocu i baki Sofiji nego majci Letiziji, u Walesu bi trebala studirati najmanje dvije godine. Prema službenoj izjavi španjolskog dvora, lijepa šesnaestogodišnjakinja oduševljena je koledžom i životom studentice, a u Walesu joj posebno nedostaje sestra Sofia, koja kao druga princeza u redu za nasljeđe školovanje nastavlja u Madridu.

Linker
19. travanj 2024 00:36