BAKA MARIA

Španjolska kraljica Letizia tuguje, preminula je članica obitelji s kojom je bila iznimno vezana!

Žena koja ju je potaknula na to da postane jedna od najpoznatijih španjolskih novinarki bila je njezina baka Maria. Preminula je u 94. godini života, a razlog smrti nije poznat.

Ikona stila i španjolska kraljica Letizia Ortiz Rocasolano trenutačno proživljava najteže trenutke. Preminula joj je baka María del Carmen "Menchu" Álvarez del Valle s kojom je bila jako bliska. Bivša novinarka i radijska voditeljica preminula je u 94. godini života u gradiću Ribadeselli u Španjolskoj, gdje se u srijedu održao i sprovod. Sa svojom unukom Letizijom, kao i praunukama, princezama Leonor i Sofijom, bila je u odličnim odnosima.

image
Letizia s princom Felipeom.
DYDPPA/POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Maria je radila kao radijska novinarka za nekoliko španjolskih postaja - Radio Asturiju, Radio Oviedo (kasnije REM), La Voz de Principado i Radio Nacional de Espana. Maria, poznatija kao Menchu, u mirovinu je otišla 1992. godine, s nepune 62 godine starosti. Ljubav prema novinarstvu prenijela je na Letiziju, koja je, prije nego što je postala dopisnica CNN-a za Španjolsku i Television Espanola, radila kao novinarka za ABC i EFE.

Letizia dolazi iz skromne obitelji srednjeg sloja, a njezina je uspješna novinarska karijera, unatoč tome što je razvedena žena, bila "ulaznica" za španjolsku kraljevsku obitelj. Mlada i neovisna žena u monarhiju je unijela sofisticiranost, a slovi i kao jedna od najljepše odjevenih žena na svijetu.

image
Letizia s kćerima Infantom Sofiom i Leonor.
MIGUEL RIOPA AFP

Za tadašnjeg princa Felipea zaručila se 2003. godine, a par se vjenčao 22. svibnja 2004. U braku su dobili dvije kćerkice. Par je princezu Leonor dobio 2005. godine, a Infantu Sofiu 2007. godine.

Čitajte i: Kraljica Letizia napokon je otkrila koja je dijeta zaslužna za njezinu vitku liniju i lice bez bora

Život im se promijenio otkako je princ Felipe 2014. godine postao kralj nakon abdikacije svog oca Juana Carlosa I, a Letizia je prva žena, obična pučanka, koja je postala kraljica. Nakon toga je u središtu pozornosti, a najviše plijeni pažnju svojim modnim odabirom. Zaštitni znak su joj midi haljine s raznim uzorcima, poput cvijeća, a nerijetko su njezin odabir i elegantna odijela koja voli ukomponirati sa salonkama.

Linker
17. travanj 2024 17:47