Bolno iskreno

Šokantno priznanje Selme Blair: ‘Zbog problema s alkoholom, više sam puta bila žrtva seksualnog nasilja‘

Glumica je u svojim memoarima opisala traumatična iskustva kakva je proživljavala u tinejdžerskoj dobi, a posvetila ih je svima onima koji su prošli kroz nešto slično.

Glumica Selma Blair ni ranije se nije sramila dijeliti detalje o svojim osobnim borbama pa tako od 2018. godine, otkako joj je dijagnosticirana multipla skleroza, javno govori o toj bolesti. No, svojim memoarima Mean Baby uspjela je šokirati sve svoje obožavatelje. Dijelovi memoara nedavno su objavljeni u časopisu People, a u njima doznajemo kako je glumica već u dobi od sedam godina počela piti alkohol. “Prvi put kada sam se napila bilo je to otkriće”, napisala je te nastavila još detaljnije.

“Uvijek sam voljela Pashu. Dok sam pila male gutljaje Manischewitza, bilo mi je dopušteno osjetiti kako me preplavljuje svjetlo, ispunjavajući me Božjom toplinom. No, kada mi je bilo sedam godina, u jednom trenu nitko nije obraćao pozornost na moju konzumaciju alkohola, a ja sam pila i shvatila da cijelo ovo vrijeme ne osjećam Božju toplinu, već alkohol. Te večeri sam se jako napila", opisala je glumica.

image

Njezini su "pravi" problemi s alkoholom započeli su u teenagerskim i ranim dvadesetim godinama.

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

Blair je trijezna od 2016. godine, a dodala je kako se u ranim godinama nije često opijala već bi popila nekoliko gutljaja kako bi se riješila tjeskobe. “Postala sam stručni alkoholičar, vješt u skrivanju svoje tajne”, piše ona.

No, njezini 'pravi' problemi s alkoholom započeli su u tinejdžerskim i ranim dvadesetim godinama, a otkrila je kako ju je nakon jednog opijanja na fakultetskom izletu silovala jedna, a čak možda i dvije osobe.

“Ne znam jesu li me oboje silovali, ali jedan od njih definitivno jest. Bila sam tiha i čekala da sve to završi. Silovana sam više puta jer bih bila previše pijana da bih im rekla da prestanu. No, samo je taj jedan put bio doista nasilan, ali iz svakog takvog odnosa sam izlazila tiha i posramljena”, prisjeća se.

“Moj osjećaj traume bio je veći nego što sam bila svjesna. Nisam shvaćala da je napad bio tako važan i kasnije u mome životu. Tu je bilo toliko srama i osjećaja krivnje, ali sada sam zahvalna zbog toga što sam stekla sigurnost da svoja iskustva prenesem na papir", kazala je u intervjuu za People.

image

Svojim memoarima Mean Baby uspjela je šokirati sve svoje obožavatelje.

GOTPAP/STARMAX/PROFIMEDIA

Čitajte i: Davio je i vrijeđao: Poznata glumica zbog brutalnog fizičkog napada završila u bolnici

Blair je također priznala kako ju je kao tinejdžericu seksualno napao dekan internata Cranbrook koji je pohađala. Gledajući na njega kao na mentora i prijatelja od povjerenja kao mlada djevojka, Blair se prisjetila što je on njoj značio. “Mislila sam da je on najbolji čovjek kojeg sam ikada upoznala. Zgodan, visok, velikodušan. Sigurna sam da možete shvatiti kamo sve ovo vodi, ali ja u to vrijeme to nisam mogla predvidjeti. Vjerovala sam autoritetu."

Dan prije zimskih praznika Blair je otišla u njegov ured kako bi ga pozdravila, a on je prešao granicu dodirujući je po intimnim dijelovima tijela. Blair je također napomenula kako se nada da će njezina knjiga pomoći drugima, a posvetila ju je svome sinu, kao i svima onima "koji pokušavaju pronaći najdublju rupu u koju će se uvući dok bol ne prođe."

01 - Modified: 2022-05-16 20:56:07 - Feat.: 0 - Title: Poznata glumica o borbi s opakom bolešću: ‘Ako naglo ustanem, padam. Nekad ne mogu ni govoriti...‘ 02 - Modified: 2022-11-02 12:00:00 - Feat.: 0 - Title: Christina Applegate: ‘Da sam bar primijetila prve znakove bolesti‘
01 - Modified: 2022-05-16 20:56:07 - Feat.: 0 - Title: Poznata glumica o borbi s opakom bolešću: ‘Ako naglo ustanem, padam. Nekad ne mogu ni govoriti...‘ 02 - Modified: 2022-11-02 12:00:00 - Feat.: 0 - Title: Christina Applegate: ‘Da sam bar primijetila prve znakove bolesti‘
Linker
05. lipanj 2023 16:25