važan dan

Sofia Vergara u bolnici na pregledu koji spašava živote: Stres je bio na vrhuncu, ali uslijedilo je olakšanje

Zvijezda serije ‘Moderna obitelj‘ podijelila je fotografiju dok je u bolnici obavljala mamografiju. Sofia Vergara obavila je pregled koji spašava živote, a tom prilikom apelirala je na dame diljem svijeta da naprave isto.

Glumica Sofia Vergara (48) sve je svoje brojne pratitelje podsjetila na važnost pregleda mamografom. Dan kada je išla u bolnicu poklopio se s najvažnijim danom u Americi - novim predsjedničkim izborima.

"Evo načina kako ovaj dan učiniti još stresnijim. Otišla sam na svoj mamografski pregled", napisala je Sofia odjevena u ogrtač te hashtagovima poručila da je sve u redu i podsjetila sve da ne zaborave učiniti isto.

Na pregledu je zbog neizvjesnih izbora pozirala tako da je preokrenula očima, cijelo vrijeme je nosila masku zbog pandemije koronavirusa, a nakon pregleda je osjetila olakšanje.

Mamografija je rendgenska metoda pregleda grudi na posebnom uređaju - mamografu. Danas je zlatni standard u otkrivanju raka dojke te ga može otkriti i dvije godine prije pojave kvržice. Radi se u prvih deset dana menstrualnog ciklusa, a trebaju je raditi i žene s implantatima. Više je vrsta mamografija, a važno je odlučiti se za neki od redovitih pregleda dojki jer pravodobna dijagnostika i liječenje spašavaju život.

Prošli mjesec pregled je obavila i slavna Sharon Stone kako bi svima ukazala da je listopad mjesec borbe protiv raka dojke. Objavila je fotografiju s bolničkog kreveta. I ona je željela svima reći da je važno ići na preglede.

Više od 90 posto bolesnica s rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza bolesti postavi u ranom stadiju. Redovitim pregledom, koji uključuje samopregled, mamografiju i ultrazvučni pregled dojki, rak dojke može se otkriti u ranom stadiju, kada su izgledi za izlječenje mnogo veći.

Inače, nedavno je objavljeno da je Sofia Vergara najbolja plaćena glumica na svijetu. Izračunali su to u časopisu Forbes te izvijestili da je zvijezda serije “Moderna obitelj” u posljednjih 12 mjeseci zaradila ravno 43 milijuna dolara i tako nadmašila oskarovku Angelinu Jolie, koja se može pohvaliti sa “samo” 35 milijuna, Gal Gadot iz “Wonder Woman” sa zaradom od 31 milijuna i Ellen Pompeo iz “Uvoda u anatomiju” s 19 milijuna.

Čitajte i:

Feljton Sofia Vergara Najplaćenija holivudska ljepotica svoje izrazito velike grudi nikad nije voljela: ‘Išle su mi na živce‘

Na vrhu Život je nije mazio, no ona je sve nevolje pobijedila i danas je najplaćenija glumica svijeta

SRETAN PAR Sofia Vergara i suprug svima održali lekciju: ‘Šest godina od kada si me pronašao‘

Linker
19. travanj 2024 10:37