Anthony Hopkins na setu filma "The pope"
 SplashNews.com
oTVORENO O TEŠKIM DANIMA

Slavni glumac progovorio o poroku: 'Bio sam odvratan, vječito razbijen i već sam trebao umrijeti'

Glumac je otvorio dušu o teškoj borbi s alkoholizmom objašnjavajući da je bio osoba s kojom je "vrlo teško raditi".

Dobitnik Oscara i Emmyja, vjerojatno najpoznatiji po ulozi dr. Hannibala Lectera u filmovima 'Kad jaganjci utihnu', 'Hannibal' i 'Crveni zmaj', Sir Anthony Hopkins, studentima u Los Angelesu je pričao o svom životu i karijeri. 80-godišnji glumac progovorio je o svojim problemima s ozbiljnim porokom i utjecaju koji je imao na njega u njegovoj ranoj karijeri.

'Kad radite u kazalištu, uglavnom pijete, ali bilo mi je i teško raditi, jer sam obično bio strašno mamuran. Bio sam odvratan, vječito razbijen i nitko mi nije mogao vjerovati', rekao je.

Na sastancima liječenih alkoholičara 1975. ga je dojmila jedna gospođa jer ga je otvoreno pitala zašto ne vjeruje u Boga, a to ga je potaknulo na razmišljanje i od toga dana nikada mu se nije ponovno odao.

Držeći govor pred 500 studenata u Kaliforniji, rekao je kako se glumi predao jer za ništa drugo nije bio talentiran: kaže, nije baš bio najbriljantniji u razredu i često je bio žrtva vršnjačkog nasilja.

'Iz mog iskustva, mogu reći da sam imao sreće u životu. Još uvijek ne mogu vjerovati da sam uspio u svemu, jer sam trebao umrijeti u Walesu prije mnogo godina.', kaže glumac koji danas živi u Malibuu sa svojom suprugom Stellom Arroyave, a za kraj je poručio da češće kažu 'da' riziku'.
Glumac koji ne posustaje ni u devetom desetljeću života, snimit će TV film "King Lear", a još uvijek nije poznato hoće li se vratiti i u drugoj sezoni hit serije "Westworld".

Linker
24. travanj 2024 01:44