Profimedia, Mega Agency
Sasvim iskreno

Slavna glumica na mukama: 'Hormonalne promjene svakog mjeseca uništavaju mi život'

Glumica koja je snimila filmove prema bestselleru književnice E. L. James 'Pedeset nijansi sive' priznala je da se teško nosi sa simptomima tijekom menstrualnog ciklusa i da joj je cijelo iskustvo svakog mjeseca neugodno i iscrpljujuće.

Glumica Dakota Johnson (29) progovorila je o problemu koji muči veliki broj žena. U intervjuu za InStyle otkrila je da su joj hormonalne promjene tijekom menstrualnog ciklusa prilično traumatične. A kod nje su popraćene osjećajem paranoje, tjeskobe i stresa te nadutosti.

'Hormonalne promjene tijekom menstrualnog ciklusa uništavaju mi ​​život', kazala je poznata glumica. 'Svaki mjesec se to događa i nevjerojatno mi je to. U šoku sam zbog toga što se tada događa s mojim tijelom i mozgom, a moje grudi su osam puta veće nego inače. To je stvarno traumatično i jednostavno se ne mogu naviknuti na to', dodala je.

BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 07: Dakota Johnson attends The 75th Annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton Hotel on January 7, 2018 in Beverly Hills, California.  (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
Getty Images

Većina žena ima neke oblike simptoma PMS-a, no neke žene doživljavaju vrlo iscrpljujuće i ozbiljne nuspojave koje mogu biti nevjerojatno bolne i iritantne, a glumica naglašava da ako teško podnosite simptome tijekom menstrualnog ciklusa, nije isključeno da se trebate savjetovati s liječnikom. Osim toga, ona vjeruje kako bi se žene trebale više informirati vezano uz stvari poput kontracepcije te se nedavno pridružila pokretu Global Citizen koji želi educirati i savjetovati žene o zaštiti, ali i kako bolje brinuti o svojem tijelu.

- Jako je izazovno odrediti koja je najbolja kontracepcija za tebe, pa čak i je li zdrava opcija. Što znači biti žena, kako paziti na svoje tijelo? To su odgovori koje ja tražim, želim bolje razumijeti svoje tijelo i znati što točno konzumiram - dodala je za kraj Dakota.

Linker
24. travanj 2024 20:53