Sa škotskom glumicom Joannom Vanderham
 Dave Benett/Getty Images
uvijek posebna

Skinula cipele i primila nagradu bosonoga - to može napraviti samo ona

Britanska glumica ove je godine oduševila publiku kada je u ruke primila zlatni kipić za ulogu u filmu 'Miljenica'. Tada je sve raznježila svojim emotivnim govorom, ali i nakon velikog uspjeha ostala je skromna i prizemljena pa je još jednom iznenadila potezom koji od zvijezda rijetko možemo očekivati.

U trećoj sezoni popularne serije "The Crown" oskarovka Olivia Colman će utjeloviti kraljicu Elizabethu II. Netflix je potvrdio emitiranje serije za listopad ove jeseni, a u međuvremenu glumica je primila počasnu nagradu na Raindance Film Festivalu, na sebi svojstven način.

Olivia je ostala svoja, pa je u Londonu na Raindance Film Festivalu odlučila primiti nagradu - bosonoga. Iako je na festival došla u elegantnom crnom odijelu, čipkanoj bluzi i crvenim salonkama, odlučila je zanemariti pravila i na prvo mjesto staviti udobnost pa se izula i bez cipela odšetala po svoju nagradu na prestižnom londonskom festivalu koji promiče nezavisne filmove.

LONDON, ENGLAND - AUGUST 20:  Winner of the Raindance 2019 Icon Award Olivia Colman accepts her award from Founder of the Raindance Film Festival Elliot Grove at the Raindance Film Festival's Special Soiree at The May Fair Hotel on August 20, 2019 in London, England.  (Photo by David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)
Dave Benett/Getty Images

Za potrebe fotografiranja s nagradom nakon uručenja odlučila je ponovno obuti svoje crvene potpetice i spremno je pozirala sa smiješkom.

LONDON, ENGLAND - AUGUST 20:  Joanna Vanderham and Winner of the Raindance 2019 Icon Award Olivia Colman attend the Raindance Film Festival's Special Soiree at The May Fair Hotel on August 20, 2019 in London, England.  (Photo by David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)
Dave Benett/Getty Images
Sa škotskom glumicom Joannom Vanderham

Iako je postala jedna od zvijezda s A-liste, put do slave za Oliviju nije bio lagan. Prošlo je dosta vremena dok nije dobila ozbiljnu ulogu u kojoj se iskazala, jer je od početka karijere uglavnom imala manje uloge, većinom u komedijama. Kazala je to i na dodjeli Oscara kada ju je osvojeni kipić za najbolju žensku ulogu iznenadio. "Ovo je jako stresno i presmiješno. Ja sam dobila Oscara. Sve djevojčice koje ovo gledaju i vježbaju svoj pobjednički govor kod kuće neka znaju da je to moguće, sve je moguće. Ja sam bila čistačica i maštala o ovom trenutku", rekla je s pozornice u suzama i pokupila simpatije cijeloga svijeta.

HOLLYWOOD, CALIFORNIA - FEBRUARY 24: Olivia Colman accepts the Actress in a Leading Role award for 'The Favourite' onstage during the 91st Annual Academy Awards at Dolby Theatre on February 24, 2019 in Hollywood, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)
Getty Images

Inače, u trećoj sezoni povijesne serije "The Crown" glumačka postava se izmijenila, uz Oliviju Colman glavne uloge imaju Helena Bonham Carter i Ben Daniels. Kako je kazala u jednom od intervjua, Olivia je slučajno upoznala kraljicu na jednom događaju i tada se u potpunosti smela pa je ispred kraljice jedva ostala pribrana i uspjela izgovoriti prave riječi, ispričala je simpatična glumica.

Linker
20. travanj 2024 00:08