borba za eurosong

Skandalozna strana Dore ni ovog puta nije izostala! Nina je teško podnijela poraz, Kedžo prozvao HRT

Eurosong je hrvatskim izvođačima i dalje stvar prestiža pa ne čudi što se svim silama bore osvojiti Doru. Ove godine to je uspjelo mladoj Albini Grčić, no njezina najveća konkurencija poraz je teško podnijela. Manji skandali i pobune ipak nisu uspjele zasjeniti Doru.

Dora i skandal - idu pod ruku kao Vesna Pisarović i Milana Vlaović Kovaček (pjevačica je oduševila nastupom na Dori, op.a.), stoga ne čudi što ih svega par sati nakon što je odabrana hrvatska predstavnica za Eurosong 2021., već imamo nekoliko na raspolaganju. Neke od teme načela je izvanredna Twitter zajednica, a druge sami sudionici Dore.

Kedžo i HRT nisu se najbolje razumjeli

Prvi skandal priuštio nam je prošlogodišnji pobjednik - Damir Kedžo. Svega par sati prije negoli će početi u Opatiji svečani program, Kedžin tim je na njegovom Instagramu objasnio zašto glazbenik neće nastupati na Dori 2021., a što je trebao učiniti kao prošlogodišnji pobjednik. Ukratko - Kedži je povrijeđeno dostojanstvo, HRT mu je postavio ultimatum, a na to neće pristati nitko tko drži do sebe. I tako je, nažalost, Dora otvorena snimkom njegovog prošlogodišnjeg nastupa. Šteta - bilo bi lijepo slušati Kedžu i njegov zavidan vokal uživo.

Čitajte i: Otkriveno zašto Kedžo neće nastupiti na Dori: ‘Odlučili smo sačuvati dostojanstvo‘

Nije se još ‘tinta‘ Kedžinog menadžmenta ni osušila, kadli - pobunila se Nina Kraljić

Glazbenica je sa singlom "Rijeka" završila na drugom mjestu. Nije najbolje podnijela poraz pa je vrlo brzo počela insinuirati da je natjecanje bilo neregularno. Odmah se po završetku Dore Nina se javila na Instagramu, tješila obožavatelje i otvorila temu neregularnosti natjecanja, razočarana što ove godine ne putuje na Eurosong. Poraz, nažalost, nije prihvatila sportski.

Čitajte i: Upoznajte pobjednicu Dore! Obožava biti sa svojom bakom, studira povijest i engleski jezik, a voli nogometaša

Antivakserska himna na Dori

Tony Cetinski i Kiki Rahimovski predstavili su na Dori singl "Zapjevaj, sloboda je!", a Twitter je ostao ‘oduševljen‘ njihovom "antivakserskom himnom". Tako su, naime, singl prozvali na Twitteru. Iako su na pozornici pružili, za Doru, klasičnu izvedbu - i pozvali na slobodu izbora i govora, Tony i Kristijan zbog same poruke svoje pjesme i reakcija na istu mogu se svrstati u skandaloznije kandidate ovogodišnje Dore.

Čitajte i: Doris Dragović imala je pravi instinkt! Albina Grčić pobjedila na Dori, predstavljat će nas na Eurosongu

Odnos među čak četiri voditeljice

Dobar dio šaljivdžija na Twitteru je primijetio i četiri voditeljice na Dori, a neki tvrde da dobro funkcioniraju budući da je očito da se "ne podnose". Ostali, s druge strane, ublažavaju retoriku pa smatraju tek da je scenarij bio loše napisan te da četiri dame nisu dobro funkcionirale zajedno.

Unatoč svemu, Dora je uspjela - i donijela barem mali dašak nekadašnjeg televizijskog spektakla u ova zatvorena, drugačija vremena i pokoju temu za učmalu scenu. Nedostatak publike i opuštenosti nekadašnjih vremena mogao se primijetiti, no za to ne možemo kriviti HRT niti uredništvo Dore. Organizacija je uspjela i u ovim drugačijim okolnostima.

Linker
19. travanj 2024 13:55