tata u politiku, kći na doru

Siniša Vuco mikrofon prepustio kćeri i promijenio karijeru

Siniša Vuco postao je novi predsjednik splitskog HSS-a ovoga vikenda, tjedan dana prije no što će njegova kći Brigita imati svoj prvi veliki javni nastup – na izboru pjesme za Euroviziju.

Čini se da je splitski pjevač ozbiljno odlučio prepustiti mikrofon mlađim snagama u obitelji, a on pak promijeniti karijeru. Naime, predsjednik HSS-a Krešo Beljak izvijestio je u nedjelju na Facebooku kako je estradni umjetnik Siniša Vuco jučer izabran za predsjednika splitskog HSS-a, a Vuco je potom potvrdio da je spreman kandidirati se za gradonačelnika Splita no o tome će se dogovoriti s vodstvom stranke.

image
Siniša Vuco i Krešo Beljak
FOTOGRAFIJE: JUTARNJI LIST | WEB REDAKCIJA

Sve se to dogodilo tjedan dana prije no što će njegova kći Brigita Vuco (21), najmlađa od četvero Vucine djece nastupiti na Dori. Još ljetos je najavila da bi mogla krenuti očevim stopama, a nastup na Dori bit će njeno prvo glazbeno predstavljanje široj hrvatskoj javnosti.

Sve je počelo kad je za jednu od svojih pjesama u studiju snimila info vokal. Došla je u studio i prvi put otpjevala melodiju na svoj tekst kako bih ga mogla uglazbiti. Svima se svidjelo kako zvuči demo verzija i nakon toga je probudila pjevačicu u sebi. Njezin otac Siniša nije ni slutio što se događa u studiju jer mu ništa nije govorila. Ali, kada je čuo pjesmu odmah mu se svidjela i podržao je Brigitu u ideji da nastavi njegovim stopama. Na Dori će se predstaviti s pjesmom 'Noći pijane' koju joj je pomogao uglazbiti sin Alke Vuice. O pjesmi kaže da neće biti ni slična onima koje je pjevao njezin otac, a želju za pjevačkom karijerom dobila je u šestom mjesecu trudnoće.

Majka je malene djevojčice, petomjesečne Gite i majčinstvo joj je još uvijek na prvome mjestu, baš kao i obitelj: sestra Katarina koja se također bavi glazbom te brat Vilibald koji gradi uspješnu nogometnu karijeru.

Linker
16. travanj 2024 19:44