Uživa u samačkom životu

Sin Orsata Miljenića ide na Olimpijske igre! Nikola progovorio i o onoj pravoj: ‘Morat će biti spremna na ubrzan ritam‘

Nikola Miljenić, koji je ispunio normu za Olimpijske igre, otkriva kako trenutačno ne razmišlja o ozbiljnoj vezi, nego mu je u fokusu kuhanje i odnedavno učenje ruskog jezika.

Nakon što je na posljednjem ovosezonskom mitingu, Zlatnom medvjedu, isplivao normu na 50 metara slobodno i tako osigurao odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, Zagrepčanin Nikola Miljenić (23), član kluba Medveščak, toga je postao svjestan tek u zagrljaju obitelji.

Otac Orsat (52), jedan od suradnika predsjednika Zorana Milanovića, majka Morana (53), magistrica francuskog i talijanskog jezika, sestra Marija (15) i brat Lovro (19) Nikolini su najvatreniji navijači, a iako su ga dosad pratili posvuda po svijetu, zbog pandemije neće ići u Tokio.

image
Osim sporta, Nikola voli i kuhati.
IVANA NOBILO/CROPIX

Nikolu je plivanje privuklo još kao sedmogodišnjaka, ali su dobri rezultati uslijedili tek nešto kasnije, a s njima i sve veća zagriženost za uspjeh pa se na završetku srednje škole našao na životnoj prekretnici.

- Nisam bio siguran želim li biti liječnik ili odvjetnik. Znao sam samo da želim i dalje ozbiljno trenirati, ali i studirati, a oboje sam mogao samo u Americi - priča Nikola, koji je posljednje četiri godine proveo u SAD-u gdje je diplomirao međunarodne odnose i ekonomiju na University of Southern California u Los Angelesu te u svibnju upisao magisterij poduzetništva i inovacija.

Čitajte i: Jedinstvene medalje poznatog petrinjskog umjetnika dijelit će se pobjednicima teniskog meča u organizaciji Zaklade Marina Čilića

U Americi se odlično uklopio. Iako ima naporan tempo, nađe vremena i za druženje, a najviše voli vrijeme provoditi uz neku sportsku aktivnost, odnedavno boks. U društvu je poznat i kao - odličan kuhar.

image
Nikola Miljenić za sada uživa u samačkom životu.
IVANA NOBILO/CROPIX

- S obzirom na to da sam prvih mjeseci nakon dolaska u Ameriku nabacio nekoliko kila viška, odlučio sam naučiti kuhati. Pripremam losos na više načina i majstor sam roštilja - kaže Nikola i priznaje da još ne razmišlja o ozbiljnoj vezi. Ona prava morat će biti djevojka spremna na njegov ubrzan ritam i velike ambicije. Nikola, naime, želi jednog dana povezati ljubav prema sportu i poduzetništvu. I živjeti diljem svijeta, a trenutačni favorit mu je Moskva, u koju se toliko zaljubio da je lani počeo učiti ruski.

Linker
05. ožujak 2024 18:19