Saša Burić / Hanza Media
ljubavni dvokorak

Šibenska glumica priznaje: 'U našem slučaju ja sam vječni neženja, ali sam i jako hirovita'

Šibenska glumica Franka Klarić sve više vremena provodi u Zagrebu: dio je ekipe u serijalu ‘Drugo ime ljubavi’, a i bliže je dečku Tomi, s kojim ju veže strast prema argentinskom tangu.

Dok na maloj terasi s pogledom na šibenski akvatorij odrađuje jutarnju tjelovježbu, glumica Franka Klarić (32) ne skriva koliko uživa u svakom trenutku. Ova joj je godina profesionalno bila vrlo izazovna: uz dvije premijerne predstave za djecu u HNK Šibenik - “Avantura brokule i češnjaka” te “Uljez u kažiprstu” - snimala je dramski serijal “Drugo ime ljubavi”, zbog kojeg već neko vrijeme živi na dvije adrese.

- Od početka ljeta stalno sam na relaciji Šibenik - Zagreb. Srećom da mi je dečko Zagrepčanin, tako da sada više vremena provodimo skupa - smije se Franka, koja trenutačno gostuje u predstavi zagrebačke skupine Histrion te u kazalištima Gavella i Žar ptica. U hit serijalu Nove TV mlada Šibenčanka igra medicinsku sestru Anu Tomić, a kako njezin lik već u prvim epizodama tajnovito nestaje nakon prometne nesreće, gledatelji s velikim iščekivanjem čekaju rasplet. Glumica od početka emitiranja ne može izbjeći usporedbe sa zagrebačkom kolegicom Elizabetom Brodić.

Split,051019. 
Franka Klaric (Sibenik) je hrvatska kazalisna, televizijska i filmska glumica                                                                                                  Foto : Sasa Buric  / Cropix
Saša Burić / Hanza Media
Glumica deset godina trenira jogu pa i najteže vježbe izvodi s lakoćom

- Svi me pitaju jesmo li nas dvije u rodu, s obzirom na to da fizički veoma nalikujemo. Na setu sam jedina Šibenčanka, a Elizabetu do početka snimanja nisam ni poznavala. Inače sam se najviše zbližila s Momčilom Otaševićem jer s njim sam najviše snimala - govori atraktivna brineta, kojoj je nova uloga donijela najveću popularnost dosad, iako joj ovo nije prvi veći angažman na malim ekranima. Prije osam godina bila je dio glavne glumačke postave HRT-ove serije “Loza”, a 2017. se okušala kao voditeljica edukativne emisije Bonton te na državnoj televiziji gledatelje podučavala lijepom ponašanju.

I u svojem rodnom Šibeniku Franka je jedno od najpoznatijih kazališnih lica. Već punih šest godina članica je šibenskog HNK, a na njegovim je daskama igrala i prije nego što je 2010. diplomirala glumu na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Za jednu od prvih velikih uloga - Glorije, iz istoimene drame Ranka Marinkovića - 2013. bila je i nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji mladih umjetnika do 28 godina.

- Kazalište je moja prva ljubav pa je to razlog zašto sam dugo odbijala uloge u dramskim serijalima. Međutim, ovu sam prihvatila bez razmišljanja. Scenarij je odličan, a nakon desetak godina dokazivanja na daskama, zaželjela sam se novih izazova - kaže glumica, čiji poslovni uzlet prate i privatni uspjesi. Ljetos je sa zagrebačkim profesorom gitare Tomom Gracinom proslavila devet godina veze, a prije nekoliko mjeseci uselila se u djevojački stančić na kraju šibenske rive, koji je uređivala dvije godine. Dotad je živjela s roditeljima, ocem Antom, umirovljenim inženjerom elektrotehnike, i mamom Nedjeljkom, socijalnom radnicom te nekadašnjom gradonačelnicom Šibenika, koja je jedno vrijeme bila i saborska zastupnica HDZ-a. Frankin sedam godina stariji brat Dunko također živi u Šibeniku, a radi kao inženjer geodezije.

Privatan album
S učiteljem plesa Tomom Gracinom u vezi je devet godina

- U mojoj obitelji nema glumaca. Štoviše, majka i otac nisu bili oduševljeni kad sam im rekla da želim upisati glumu, iako sam od sedmog razreda osnovne škole bila članica jedne šibenske dramske škole. Oboje su se nadali da ću studirati ekonomske znanosti ili biologiju koja me oduvijek posebno zanimala. No svejedno su bili jako ponosni kad sam iz prve prošla audiciju na Akademiji - ističe glumica, sretna što se i njezinu dečku sviđa novi stančić koji je Franka uredila kao pravi ženski kutak - u nježnim, svijetlim tonovima i s mnogo vintage detalja. Omiljena prostorija joj je kuhinja jer slobodno vrijeme uglavnom provodi za štednjakom.

- Kulinarstvo sam zavoljela relativno kasno, nakon studija, no danas sam mu ozbiljno posvećena. Uglavnom kuham jela bazirana na žitaricama i grahoricama, a od lani iz etičkih razloga više ne jedem meso - dodaje Franka, koju njezini bližnji hvale i da je odlična plesačica, a na fizičkoj spremnosti mogli bi joj pozavidjeti i profesionalni sportaši. Svestrana Šibenčanka, naime, već se desetak godina bavi jogom, a posebna strast joj je argentinski tango - zahvaljujući kojem je i upoznala svojeg deset godina starijeg dečka.

- Toma je bio jedan od učitelja u plesnoj školi koju sam upisala na zadnjoj godini Akademije. Otada skupa idemo na plesnjake, a ja uz to barem dvaput tjedno prakticiram jogu. Dok sam u Šibeniku, vježbam kod kuće, a u Zagrebu imam odličnu ekipu u studiju za jogu Pink Elephant. S dečkom dijelim i ljubav prema putovanjima, na koja bih potrošila zadnji novčić. U proteklih nekoliko godina bila sam u Maroku, Pragu, Iranu... - otkriva Franka. Premda joj svi oko nje već pomalo dosađuju s pitanjem kad će s Tomom stati pred oltar, šeretski odgovara da o tome još ne razmišlja.

- Mi smo poput Luigija i Bepine iz TV serije “Malo misto”, samo što sam u ovom slučaju ja vječni neženja. Ne žuri mi se s udajom jer nam je i ovako lijepo. Zajedno živimo u Zagrebu i Šibeniku, jedan drugome velika smo podrška u poslu, putujemo, plešemo... No kao hiroviti horoskopski Vodenjak, možda i preko noći promijenim mišljenje pa iznebuha organiziram svadbu. Još početkom godine mislila sam da ne bih mogla biti dio dramskog serijala, a sad sam jedva dočekala nastavak snimanja - priznaje Franka Klarić.

Linker
20. travanj 2024 08:42