Profimedia, Xposurephotos
zbog problema pala je u depresiju

Shakira o problemima sa zdravljem: 'Pokušala sam s hipnozom, meditacijom, čak i sa svetom vodom iz Lourdesa'

Pjevačica kolumbijskih korijena, Shakira (42) otvorila je dušu i po prvi put govorila o traumi koju je doživjela kad je izgubila glas, a odrazila se na njezin poslovni, ali i privatni život.

Prošle su točno dvije godine otkako je kolumbijska pjevačica Shakira objavila da zbog zdravstvenih poteškoća mora otkazati rasprodan koncert u Lanxess Areni u njemačkom Kölnu. Potom je otkazala i koncert u Parizu, Amsterdamu i Antwerpu i naposljetku svih 17 zakazanih u sklopu europske turneje. Svima je bilo jasno da se s njom događa nešto ozbiljno.

Zbog problema sa zdravljem, kada joj je desna glasnica zbog oštećenja na probama, počela čak krvariti, pala je u depresiju. Što joj se sve događalo u tom teškom razdoblju života, iskreno je ispričala za The Guardian.

"Pjevanje je ono što ja jesam. To je moj identitet. Bila sam toliko na dnu zbog bolesti na glasnicama da je bilo dana kad se nisam mogla ustati iz kreveta. Bila sam u depresiji", rekla je Shakira. To je, objasnila je, loše utjecalo i na njezin obiteljski život s nogometašem Barcelone, Gerardom Piquéom s kojim ima dva sina, šestogodišnjeg Milana i četverogodišnjeg Sashu. U to je vrijeme, rekla je, s njima je komunicirala samo znakovnim jezikom jer uopće nije mogla govoriti. Svakodnevno ju je posjećivala medicinska sestra, i to u obiteljskom domu u Barceloni.

"Nisam bila pozitivna osoba u to vrijeme, naprotiv, bila sam depresivna. Bilo je svima teško podnositi me. Gerard je vidio najgore od mene", rekla je iskreno.

CODE: SI/QUIMI
Barcelona, 6th November 2017
SHAKIRA FAMILY DAY.
Colombian singer Shakira is about to launch her new World Eldorado Tour in the end of the month, and profits these last days before it with her family.
She and Gerard Pique went to pick their kids Milan and Sasha out of school, and drove them to the tennis club where spent leisure time before returning home, where also met Shakira's parents, Nidia del Carmen Ripoll and William Mebarak., Image: 355049272, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Look Press Agency
Profimedia, Look Press Agency

Shakira je ignorirala liječničke preporuke da mora na operaciju, te se pokušala izliječiti alternativnim putem. Pokušala je s hipnozom, meditacijom, čak i sa svetom vodom iz Lourdesa. Srećom, oporavila se prirodnim putem te se na pozornicu popela u lipnju 2018. godine. Već je tada javno rekla da je doživjela jedan oblik 'religioznog iskustva'.

Linker
19. travanj 2024 22:52