Profimedia, AKM-GSI
600.000 ljudi na ulicama

Scarlett Johansson iskreno na Maršu žena: 'Bila sam mlada žena koja još nije imala alate za reći 'Ne'

Marš žena sve je glasniji, sve je snažniji - prosvjedni je to skup, drugi po redu, kojim se istupa protiv politike američkog predsjednika Donalda Trumpa, a koji se iz Washingtona proširio i na druge gradove. Bojne poznate žene dale su svoj doprinos, na ovaj ili onaj način, ovogodišnjem ženskom maršu koji je okupio najmanje 600.000 ljudi.

I brojne poznate dame su na koordiniranim skupovima u Washingtonu, New Yorku, Los Angelesu, Chicagu i oko 250 drugih gradova hrabro došle za govornicu i progovorile o tome koliko je Trumpova politika naštetila ženama.

'Danas sam odjednom sam opet bila 19-godišnjakinja i prisjetila se svih muškaraca koji su iskoristili dob mlade žene koja još nije imala alat za reći ne, ili shvatiti vlastitu vrijednost', rekla je Scarlett Johansson, odjevena u majicu s natpisom 'Time's Up', kojoj je mikrofon držala Mila Kunis. 'Moramo se pokazivati, moramo podupirati jedna drugu, moramo govoriti i nastaviti biti aktivne. Jedino tako dolazi do promjena', nastavila je svoj govor te je postalo jasno da je zbog afera zbog seksualnog napastovanja holivudskih glumica, koje posljednjih mjeseci potresaju cijeli svijet, skup dobio novu težinu. Time je i pokret #MeToo dobio na na značenju. 'Kad se to dogodi mladoj ženi, to često znači da je u tome sama', rekla je u svom govoru u Los Angelesu glumica i manekenka Olivia Munn.

Govorom, transparentima, natpisima na majicama ili postovima na društvenim mrežama svoj doprinos maršu dali su i: glumci i supružnici Mila Kunis i Ashton Kutcher, glumice Drew Barrymore, Katie Holmes, Eva Longoria, Natalie Portman, Blake Lively, Emma Watson, Olivia Wilde...

A post shared by Blake Lively (@blakelively) on

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

A post shared by Mila Kunis (@kunismilax) on

A post shared by Emma Watson (@emmawatson) on

A post shared by Olivia Wilde (@oliviawilde) on

Linker
18. travanj 2024 21:35