Ivan Posavec
RAZOTKRIVANJE

Sandra Bagarić: 'Nemam poroka, ali uživam u glasinama da sam poročna'

Za uloge zavodnica u ‘Kneginji čardaša’ i ‘Gospođici iz Maxima’ 43-godišnja sopranistica dobila je Komedijinu nagradu za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj godini, no samo na sceni osjeća se kao zavodnica: uz muža, dva sina i psa mužjaka, doma je skromna Pepeljuga.

Osjećate li se kao zavodnica?

Kolegama na sceni obožavam upućivati zavodničke poglede i izgovarati dvosmislene replike te uživam kad oblijeću oko mene - pa makar i po strogoj naredbi redatelja. Tada ne moram razmišljati što ću sutra kuhati za ručak, tko će izvesti psa u šetnju i hoću li stići na roditeljski sastanak u školi.

Koji vam je omiljeni ritual prije nastupa?

Uvijek si nešto poklonim. Uoči premijere mjuzikla “Byron” u veljači nagradila sam se mirisom Diptyque Tam Dao, a lani za premijeru “Gospođice iz Maxima”, što mi je prva dramska uloga u 23-godišnjoj karijeri u Komediji, počastila sam se najdražim mirisom Chanel 19.

O kojem ste zanimanju maštali kao klinka?

Htjela sam biti vozačica kamiona u Australiji - ženstvena i uvijek dotjerana verzija Mad Maxa u bespućima crvenog pijeska. Rezervni plan bio je zaposliti se u trafici i po cijele dane čitati omiljene stripove o Alanu Fordu, Zagoru Te-Neju i Bleku Stijeni.

Po čemu pamtite Ljiljanu Molnar-Talajić, opernu divu i svoju profesoricu sa zagrebačke Muzičke akademije?

Ona je moja scenska majka s kojom sam se konstantno svađala. Bilo je trenutaka kad me je ljutito tjerala iz svoje klase, a poslije smo se uvijek mirile. Naposljetku me je uspjela oblikovati kao solisticu te vjerujem da i danas, skrivena u oblacima, pazi na mene.

A rodnu Zenicu?

Po toplini roditeljskog doma, multikulturalnosti, toleranciji, humoru, mirisu ćevapa i nenadmašnoj bosanskoj raji.

Koji ste najneobičniji potez povukli u životu?

Kad sam 2003. sa suprugom bila na Havajima, isprobala sam bungee jumping. Srce mi je umalo iskočilo iz grudnog koša zbog straha i tada sam naučila da ne treba vjerovati baš svemu što piše u turističkim brošurama.

Kako izgleda vaš život izvan scene?

Živim s tri muškarca i psom Čupkom, koji je također muškog roda, u bajci koja se zove Pepeljuga. Kad se jako naljutim na njih i napravim scenu jer su neuredni, dobijem tretman princeze na zrnu graška. Ali to ne traje dugo: za dan ili dva opet sam Pepeljuga.

Koja vam je omiljena poslovica?

"Od onog kad vas svi ogovaraju gore je samo - kad vas nitko ne ogovara."

Jeste li ikad imali blokadu na sceni?

Jednom prilikom u operetnu ariju ubacila sam “la-la-la”. Kolege su to primijetili, ali ne i publika jer sam imala stav da to tako treba biti. Improvizacija je dio glumačkog posla.

Što vas može nasmijati do suza?

Vicevi o Muji i Hasi te parodije na situacije iz stvarnog života.

sandra bagaric zagreb 22052017 fotografija ivan posavec
Ivan Posavec

Kojem jelu ne možete odoljeti?

Znam da bih sad trebala reći da obožavam smoothie i sve što je bogato vitaminima i vlaknima, no šampite su mi već godinama na prvom mjestu. Rastapam se od miline dok ih jedem.

Koliko pari cipela svaka žena mora imati?

Ja sam blago rečeno - stonoga. Nikad nije dovoljno.

Što vam je najveća slabost u shoppingu, osim cipela?

Svilene spavaćice, pidžame i posteljina od finog pamuka. Najsretnija sam kad nakon predstave skinem šminku, odjenem svilenu pidžamu i uvučem se u plahte koji mirišu po omekšivaču.

Koja je vaša omiljena boja ruža te laka za nokte?

Chanel crveni ruž za scenu i O.P.I Big Apple lak za nokte.

Kojih se poroka nikad ne biste odrekli?

Nemam poroka, ali uživam u glasinama da sam poročna.

Kakvu glazbu slušate privatno?

Chopina, Rahmanjinova, Čajkovskog te legendarnog francuskog glazbenika Michela Le granda.

Koje ljudske osobine najviše cijenite?

Ljude s principom, makar i pogrešnim.

Kažu da se plavuše u životu više zabavljaju. Što vi mislite?

U posljednje vrijeme imam boju kose koja je između plave i smeđe. Postanem li prava plavuša, doznat ću, napokon, ima li istine u toj fami.

Linker
18. travanj 2024 13:36