Getty Images
u prvih pet - samo jedna žena

Ryan Reynolds najbolje plaćeni glumac, najplaćenija glumica zaradit će dvostruko manje od njega

Otkriveno je koliko najveće holivudske face zarađuju i u prvih pet poznatih glumačkih imena tek je jedna žena - i zaradila je dvostruko manje od najplaćenijeg glumca

Otkriveno je tko je najbolje plaćeni glumac u Hollywoodu: Variety je donio listu glumaca s najboljim zaradama na posljednjem projektu i na njezinom se nalazi kanadski glumac Ryan Reynolds (42). On će zahvaljujući Netflixu zaraditi 27 milijuna dolara za ulogu u akcijskom filmu "Six Underground" koji režira Michael Bay.

Prva glumica tek je na petom mjestu: Emily Blunt zaradit će 13 milijuna dolara za nastavak hit filma "The Quiet Place", što je više nego dvostruko manje od onoga koliko će Ryan dobiti za svoj posljednji projekt.

, Los Angeles, CA -20190127 -  25th Screen Actors Guild Awards Arrivals, at  Shrine Auditorium and Expo Hall

-PICTURED: Emily Blunt
-, Image: 410686841, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images
Emily Blunt

Ispred nje je Dwayne "The Rock" Johnson koji će u džep pospremiti 20 milijuna dolara za spin-off film "Brzi i žestoki", Robert Downey Jr. dogovorio si je plaću istog iznosa za ulogu u filmu "The Voyage of Doctor Dolittle", dok će Tom Cruise za nastavak filma "Top Gun: Maverick" zaraditi tek 12-14 milijuna dolara. Naime, to je mnogo manje od onog što je slavni glumac zarađivao ranije: primjerice lani je za nastavan "Nemoguće misije" dobio čak dvostruko više. Ispred Toma, koji se našao na četvrtom mjestu, jer drugo dijele dvojica, je Will Smith koji će zaraditi 17 milijuna za film "Bad Boys for Life", dok Jason Statham s 13 milijuna za ulogu u već spomenutom spin-offu "Brzi i žestoki" dijeli peto mjesto s jedinom glumicom u top pet.

Druge najbolje plaćene glumice su Gal Gadot s 10 milijuna za film "Wonder Woman 1984", Margot Robbie koja će za "Birds of Prey" dobiti 9-10 milijuna dolara te Kristen Stewart koja glumi u nastavku "Charlie's Angels za što bi trebala pospremiti 7 milijuna dolara.

Niže na popisu su i glumci koji inače ubiru mnogo veće svote za filmove: Brad Pitt i Leonardo DiCaprio dobit će tek po 10 milijuna dolara za uloge u filmu "Once Upon a Time in Hollywood", ali holivudske zvijezde koje inače traže i dvostruko više, svojevoljno su si "srezali" plaću samo kako bi dobili ulogu u filmu Quentina Tarantina.

Linker
19. travanj 2024 06:19