Jan Iveta
Kćer mu je preokrenula život

Romantični komičar: 'Totalno sam zaljubljen iako sam se susreo s nikad nedoživljenim strahom'

Popularni komičar, koji je na pragu pedesetih prvi put postao otac, zbog kćerkice Marle i životne partnerice Aleksandre Kramberger spreman je na sve žrtve - pa i na ozbiljne uloge u ozbiljnim filmovima i serijama.

Nešto više od mjesec dana od rođenja kćerkice Marle komičar Mario Petreković (48) i njegova životna partnerica Aleksandra Kramberger (29) uvjereni su da je to malo biće ne samo produbilo njihovu vezu nego je i - probudilo! Nakon četiri godine ljubavi, tvrdi Petreković za magazin Gloria, nema razlike između noći i dana, spava se u smjenama, a to ga podsjeća na vrijeme koje je proveo u vojsci: dva sata spavanja, dva sata pripreme i dva sata straže. No, ovaj put ništa mu nije teško.

Jan Iveta

Nije mu teško promijeniti pelene

"Mario uživa čak i u mijenjanju pelena. Svaki se dan iznova čudimo kako je taj mali smotuljak zvan Marla sad naš. Maženje, dojenje, ponekad plakanje, istraživanje, sve su to gušti, a burne noći nekako preguramo uz pjevanje i šetanje po stanu", kaže Aleksandra, stomatologinja zaposlena u Domu zdravlja u slovenskim Brežicama koja je bila još studentica kad je upoznala čovjeka svog života.

Bilo je to u popularnom zagrebačkom okupljalištu Shock Show Industry, u krugu tvornice Katran, koje on vodi već 11 godina.

"Bio sam mlad i noć je bila mlada, a ona još mlađa. Bio je red muzike, red plesa, a i red ispred ženskog WC-a, pa sam joj prišao i rek’o: 'Vidim da skakućete s noge na nogu, milostiva, ima tu u Gluhoj sobi još jedan, privatni WC, slobodno se poslužite. Sila Boga ne moli, pa ‘ko voli, nek’ izvoli.' Tako je nekako krenulo. Kasnije smo se upoznavali i prepoznavali, a upoznavanje, evo, na obostranu radost, još traje", govori Mario, koji svoju Aleksandru odmilja zove ‘Žena Zmaj’.

"Bavila sam se ritmičkom gimnastikom i atletikom, čak sam i nastupala za slovensku reprezentaciju, a moja najveća ljubav je kitesurfing, posebno na Bolu na Braču, gdje moji roditelji imaju kuću. Iako sam zdrava i u odličnoj kondiciji, prestala sam raditi čim sam ostala trudna jer je moj posao visokorizičan", kaže Aleksandra, koja je rođena u Zagrebu, no osnovnu i srednju školu završila je u slovenskom gradiću Murska Sobota, odakle je njezin otac.

Jan Iveta

Trudnoća u karanteni

Nakon završenog Stomatološkog fakulteta u Zagrebu dobila je posao u Brežicama, zbog čega se preselila u petnaestak kilometara udaljeni Samobor, gdje joj se lani pridružio Mario. Nedugo nakon toga saznala je da će postati majka, a kako je dobar dio trudnoće provela u karanteni, kaže da joj je to zapravo bio jedan od najljepših perioda u životu.

"Mario i ja praktički se nismo odvajali jedno od drugog. Puno smo pričali, šetali, natjecali se u kuhanju i pripremali se za dolazak naše djevojčice. A ona je malo uranila", kaže Aleksandra, koja je rodila u 38. tjednu trudnoće, carskim rezom u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica. Mario je silno želio prisustvovati porođaju, no to nije bilo moguće zbog epidemioloških mjera.

Prvi susret pun straha

Prvi susret s djetetom, kaže, obilježio je dotad nedoživljeni strah, a podršku su mu iz rodnog Bjelovara došli pružiti otac Ivan i stariji brat Darko.

"Toliko je bila sićušna da nisam znao kako da je primim. Dok mi je spavala na grudima, kroz glavu mi je prolazilo - samo da je ne slomim! No, od prvog trenutka osjećam unutarnju euforiju, iako se na van pravim cool. Totalno sam zaljubljen. Marlu bih opisao kao vrlo emotivnu i inteligentnu osobu, s malenim ispadima agresije kad se bori protiv nevidljivih kradljivaca majčinog mlijeka koji redovno ordiniraju po našem stanu, a mi ih ne vidimo", kaže Mario, koji je iznimno cijenio pomoć punice u prvim danima roditeljstva.

Jan Iveta

Naime, iz Murske Sobote je odmah stigla Aleksandrina majka Biljana i s njima provela deset dana. Sve to vrijeme Mario je svoju mladu partnericu zasipao pažnjom te nastavio s nježnim gestama i nakon što se mama vratila kući: često joj piše pjesme, nerijetko je iznenadi cvijećem ili kolačima te, zapravo, neprestano pokazuje koliko je romantičan.

Aleksandra je uvjerena da će s tim nastaviti i nakon što ga najesen zaokupe novi projekti - Katran Music Open Air Festival, predstavljanje piva cjePivo koje je proizveo u suradnji s PriMarius Craft Brewery, te nekoliko manjih uloga, poput one u seriji ‘Dnevnik velikog Perice’ u kojem će utjeloviti televizijskog voditelja.

Jan Iveta

"Bioritam je bio ritam, sada više nije. Sve se promijenilo" kaže Mario.

"Otkako sam postao otac i uozbiljio se, odlučio sam se ponuditi i za ozbiljnije uloge u ozbiljnijim filmovima i serijama, kod ozbiljnih režisera. Tražim ozbiljan angažman, stojim na raspolaganju, zaozbiljno," otkrio je ekskluzivno za magazin Gloria.

Čitajte i:

Povratak dive: Zrinka Cvitešić ponovno igra u predstavi 'Tko pjeva, zlo ne misli'

Tončica Čeljuska o stajlingu: 'Ako pokažemo dekolte ili noge, sve ostalo je u drugom planu'

Sandra Perković o velikim životnim promjenama: 'Nastavit ću karijeru i nakon što rodim'

Linker
11. travanj 2024 23:13