Europska turneja

Rolling Stonesi ovog ljeta u Beč: ‘Žao nam je što ste morali čekati, no mi stižemo‘

Legendarni bend najavio rođendansku, ljetnu turneju Sixty, prvu bez Charlieja Wattsa: zamijenit će ga američki bubnjar Steve Jordan. Sredinom srpnja nastupaju u Beču.

Britanski gitarist Keith Richards nije mogao javiti bolju vijest od najave europske turneje legendarnog benda na svom profilu. Što reći osim toga da se The Rolling Stones i dalje kotrljaju. Pa I više od toga: pripremaju žestoku svirku, jedva čekaju susret s fanovima uživo.

"Žao nam je što ste morali čekati, no mi stižemo. Uvijek sam govorio da je najbolje mjesto za rock’n’roll pozornici s bendom, a ova godina nam je veoma posebna. Radujem se probama s Mickom, Ronniejem i drugim prijateljima. Vidimo se uskoro", tvitao je.

Čitajte i: To ne može svatko: Čak šest desetljeća za redom Rolling Stonesi imaju najprodavaniji album

Na rođendansku turneju Mick Jagger, Keith Richards i Ronnie Wood kreću 1. lipnja: prvi koncert bit će na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu. Turneja će potrajati dva mjeseca, a sklopu nje će posjetiti München, Liverpool, Amsterdam, Bern, Milano, London (dakako, nastupaju u Hyde Parku) te Bruxelles.

U nama najbližem Beču sviraju 15. srpnja, na stadionu Ernst Happel, a potom nastupaju u Lyon, Parizu te u Gelsenkirchenu. Turneja završava u Stockholmu.

Kako je lani u 80. godini preminuo Charlie Watts, bendu će na svim koncertima se pridružiti američki bubnjar Steve Jordan, javlja CNN. Premda to nisu posebno naglasili jer su već odsvirali koncert preminulom prijateju, nastupat će i Charlieju u čast. Bend je podržao Ukrajinu, posebno Mick Jagger, stoga se ova turneja, kojom obilježavaju osnivanje u travnju 1962., tumači i kao izraz rokerskog bunta protiv ruske invazije, rata i zločina.

Čitajte i: Odlazak legendarnog glazbenika: Preminuo je bubnjar Rolling Stonesa

Popis pjesama uključuje "Gimme Shelter'", "Paint It Black", "Jumpin' Jack Flash", "Tumbling Dice" "(I Can't Get No) Satisfaction", "Start Me Up" i mnoge druge hitove. Objavom da kreću na put mnogima su podigli raspoloženje: ljeto donosi bolje dane.

Linker
19. travanj 2024 01:56