Zemlja apsurda

Remi razočarana i ljuta: ‘Recite mi da zbog ovakvih stvari netko ne bi trebao završiti u zatvoru‘

Glazbenica iz Zagreba razljutila se nakon što je saznala da su ljudi stradali u novim kućama, onima koje su obnovljene nakon rata.

Glazbenica, autorica i pjesnikinja Mirela Priselac Remi ovih je tužnih dana vrlo aktivna i pokušava pomoći unesrećenima u petrinjskom potresu na koji god način može.

Nakon poziva za doniranje, različite vrste pomoći te kako je sama rekla i vlastitih donacija - do nje je došao članak Slobodne Dalmacije - o lošoj obnovi kuća stradalih u ratu na Baniji. To što je pročitala kod Remi izazvalo je gnjev.

"Pročitajte ovaj članak i recite mi da zbog ovakvih stvari netko ne bi trebao završiti u zatvoru... Ali kome se obratiti, koga tužiti, kome j**** sve po spisku? Evo, vi recite meni. Jer mene tjera na direktno preuzimanje stvari u ruke - u ruke koje ne opraštaju nego lome, trgaju i dave", napisala je ljuta glazbenica.

Sve je rečeno u članku

Remi ništa dodatno nije htjela komentirati, uz riječi da je sve rečeno u članku. Riječ je o tekstu kolege Ivice Nevešćanina koji je opisao viđeno stanje u selu Strašnik i u domu Tomislava Stanića, čija je kuća od cigle popucala poput stakla, rubovi na njegovoj kući nisu ojačani betonskim stupovima s čeličnom armaturom, nego su samo napravljeni samo od cigle - što se kaže autor lako izbije i bez potresa.

"Nisam to radio ja, to mi je napravila država. Kod obnove. Tako su obnovili sve kuće na ovom području. Bez betona i željeza. Ne samo u Strašniku, koji je nakon rata ostao s par čitavih kuća. Obnova, prijatelju, oni su nam došli glave", kazao je čovjek kojem je kuća sada drugi put srušena.

Ova je priča razljutila i pjevačicu Ninu Badrić, koja je podijelila Remin status i članak Slobodne. "Obnovili kuće bez betona i željeza? Dno septičke jame", napisala je Nina u svojoj priči na Instagramu.

Linker
15. travanj 2024 04:18