IPAK NIJE PAMETNO

Reese Witherspoon otkrila svoj trik za sušenje kose, stručnjaci tvrde da to ne biste trebali raditi

U TikTok videu objavljenom u ponedjeljak, američka glumica je isprobala nekonvencionalan trik za friziranje, odnosno feniranje mokre kose sa spuštenim prozorom automobila.

Američka filmska glumica Reese Witherspoon nema problem sa sušenjem kose na zraku, a na društvenim mrežama otkrila je da joj je to novi omiljeni trik.

"Kada zakasniš zbog prometa i mokre kose", napisala je Witherspoon ispod video isječka, na kojem se muči sa svojim plavim pramenovima dok ih pokušava ukrotiti na ljetnom povjetarcu.

"Vrlo važan ljetni trik za kosu. Auto kao sušilo za kosu!", poručila je obožavateljima.

Pratitelji su u komentarima prenijeli svoja iskustva s ovom on-the-go tehnikom.

"Voljela bih da mogu ovo učiniti, ali moja kosa bi bila izgledala kao lavlja griva", napisala je jedna obožavateljica dok je druga komentirala: "Da, kada prozori i krov na autu dobro dođu."

Witherspoon je također objavila video na Instagramu, gdje je slavni frizer Justin Anderson, koji je radio s njom, također komentirao: "Svratite do moje najdraže djevojke", te je stavio emotikone koji se smješkaju.

Međutim, Witherspoon nije jedina koja je isprobala ovu tehniku sušenja kose. Čak su i sestre iz klana Kardashian-Jenner na društvenim mrežama otkrile obožavateljima da vole sušiti kosu na vjetru. Postavlja se pitanje je li ova metoda sušenja ispravna te ugrožava li zdravlje?

Koliko je pametno sušiti kosu na vjetru?

Ako ćemo slušati savjete stručnjaka, ovakva tehnika sušenja kose ipak se ne preporučuje iz zdravstvenih razloga. Znanstvenici s GHD-a otkrili da naša vlakna kose nabubre i postaju slabija kada su mokra, a što duže traje to oticanje, to je veći pritisak na osjetljive proteine ​​koji održavaju našu kosu netaknutom.

Naime, kosa može apsorbirati vode i do 30 posto vlastite težine, upravo iz tog razloga ne bi trebali sušiti vašu kosu na zraku. Zapravo je riječ o običnom mitu da je ovo dobro za vašu kosu!

image

Nije preporučljivo sušiti kosu na zraku iz zdravstvenih razloga

PEXELS
Linker
18. travanj 2024 03:08