Napeto u Torinu

Reakcije oko Eurosonga se ne stišavaju: ‘Organizacija je bila malo aljkava, njima je puno važniji San Remo‘

Naš veliki poznavatelj povijesti Eurosonga i modne scene dao je svoj osvrt na ono što smo mogli vidjeti od talijanskih domaćina.

Samo 10 od ukupno 17 natjecatelja polufinala Eurosonga otišlo je u finale, naša Mia Dimšić, na žalost nije prošla, a ono što su gledatelji cijelog svijet amogli vidjeti na pozornici u Torinu, ne prestaje izazivati kometare. Nenad Korkut, je nakon prve polufinalne večeri i uoči drugog polufinala Eurosonga, za Gloria.hr ispričao je kako mu je žao što naša predstavnica nije prošla dalje. Ono na što se htio osvrnuti jest da je razočaran organizacijom. Na pozornici u dvorani Pala Alpitour, u olimpijskom kompleksu u Torinu primijetio je određene nedostatke, poput izrazite tame u određenim trenutcima.

image

Smatra da je pozornica imala određenih propusta.

PROFIMEDIA

"Činilo mi se to malo aljkavo. Kao da su to shvatili olako, zato što je njima puno važniji San Remo. Mislim da velike zemlje ne shvaćaju to ozbiljno kao male zemlje koje kad pobjede jako se potrude oko organizacije da to sve bude savršeno. Da se prikažu u najboljem svjetlu, velike zemlje možda nemaju taj entuzijazam. Općeniti mi je dojam da je to trebalo izgledati bolje sve skupa.

Odluku talijanske produkcije da umjesto brojnih čuvenih talijanskih TV voditelja, u toj ulozi angažiraju pjevače - Lauru Pausini i Miku - uz talijanskog voditelja Alessandra Cattelana, našem poznavatelju tog televizijskog spektakla također nije najbolje 'sjela'.

image

Voditelji su Laura Pausini, Mika i Alessandro Cattelan

LAPRESSE/PROFIMEDIA

"Ni voditelji mi nisu bili po ukusu, ne u smislu da imam nešto protiv njih, dapače Miku baš jako volim kao muzičara, ne vidim čemu izbor pjevača da vode. Nisu se baš ničime istaknuli, osim što se Laura Pausini presvlačila tri puta u Valentina. Onda možemo očekivati da će do kraja festivala ona biti njegova manekenka pa se veselim tome, jer mi je Pier Paolo Piccioli trenutno najdraži dizajner koji radi couture, tako da je taj izbor baš po mom ukusu", kazao je Korkut.

image

Grčka predstavnica jedna mu je od favorita

LAPRESSE/PROFIMEDIA

Čitajte i: Dojmovi nakon polufinala: ‘Mia je izgledala prekrasno, žao mi je što nije prošla dalje i što se povijest ponavlja‘

image

Norveška mu je zabavna.

LAPRESSE/PROFIMEDIA

Za Gloria.hr istaknuo je i svoje glazbene favorite, ali i omiljene stilske kreacije glazbenika koji su se pokazali u prvoj polufinalnoj večeri.

"Grčka mi je bila najbolja sinoć, djelovala mi ja kao tipična pobjednička pjesma koja dolazi iz Skandinavije, s kakvima su Šveđani pobjeđivali često. Tkao je izgledala produkcijski, vidi se da žena ima skandinavske korijene.

Što se tiče zabavnog dijela programa jako mi se svidjela Moldavija i Norveška, oni su mi bili jako zabavni. Digli su atmosferu, sve je bilo puno tih balada i ustvari je bilo dosadnjikavo".

image

Nizozemska predstavnica za Korkuta je bila najbolje odjevena.

LAPRESSE/PROFIMEDIA
image

Litva je također među stilskim favoritima.

LAPRESSE/PROFIMEDIA
image

Island je također jedan od njegovih favorita.

LAPRESSE/PROFIMEDIA

Dodao je kako mu se čini da ovogodišnji Eurosong po kvaliteti pjesama nije baš na nivou prethodnih godina, isto kao što je slučaj s organizacijom. U njegov top pet pjesama uvrstio je još Armeniju i Ukrajina, koji su po njemu izvan konkurencije jer zbog situacije u njihovoj zemlji, smatra da bilo što da pjevaju - pretpostavlja će da će pobijediti.

Čitajte i: Eurovizijska groznica dosegnula vrhunac: Emotivna izvedba naše Mije Dimšić oduševila Torino

"Najljepše mi je bila odjevena Nizozemka, ona je imala jako dobar stajling. Nakon toga Latvija je imala jako lijepu haljinu i frizuricu alla Mirelle Mathieu. I sviđa mi se stajling od Islanđanki. Moram prizati baš mi je drago da su sve tri prošle u finale, da ćemo ih vidjeti još jednom", otkrio je.

Ono što najviše iščekuje je nastup Konstrakte u četvrtak. "Ona je moja favoritkinja apsolutno navijam za nju ove godine. Toliko je drugačija od drugih, svaka čast da ćemo vidjeti tako nešto na Eurosongu jer doista do sada nismo ništa slično vidjeli", zaključio je Nenad Korkut.

Linker
20. travanj 2024 10:18