instagram
PONOVNI BLISKI SUSRET

Razgovarali smo s glumcem Davidom Boreanazom, zvijezdom serije 'Kosti': 'Mrzio sam svoj prvi automobil - Yugo'

Nekada je bio zvijezda TV serijala "Buffy ubojica vampira" i "Angel", zatim je glumio FBI-ovog agenta Seeleya Bootha u seriji "Kosti", a sada je opaki vojnik serije "Seal team". Slavni glumac trenutačno snima u Beogradu ispričao nam je kakve je emocije proživio kad je u na snimanju vidio svoj prvi automobil i zašto želi doći i u Hrvatsku...

"Ne valja. To ništa ne valja. Bili ste užasno spori. Spori! Spori! Ajmo, natrag na početne točke", viče se na svoje kolege američki glumac David Boreanaz (50) na snimanju TV serijala "SEAL Team". No, nije nakon više od dvadeset godina uspješne karijere postao prava diva, već je "diktator" samo zbog uloge Jasona Hayesa, vođe grupe američkih specijalaca. Nakon što ga je publika zapamtila prvo kao zgodnog vampira u TV serijalu "Buffy ubojica vampira", a zatim i njezinom spinoffu "Angel", te na kraju kao FBI-ovog agenta Seeleya Bootha u kriminalističkom serijalu "Kosti", Boreanaz sada oduševljava kao opaki vojnik u serijalu 'SEAL Team', čija će se druga sezona početi prikazivati krajem rujna na televizijskoj postaji AXN.

10-8-2017

First Look at new TV series
Profimedia, Planet

"James je pravi alfa mužjak, vojnik koji pomiče granice u poslu i izvan njega, prilično usamljen u stvarnom životu, a jedino gdje se osjeća sigurnim je posao", kazao je David, koji je s novinarima pričao u Beogradu, gdje posljednjih tjedana snima "SEAL team".

"Iako mi s mamine strane imam češke i slovačke korijene, a s tatine talijanske, ovo je prvi put da sam došao na ove prostore. Volio bih posjetiti i Hrvatsku, čuo sam da je divna", kaže Boreanaz, koji predvodi glumačku postavu u kojoj su i Max Thieriot, Neil Brown Jr. i AJ Buckley. Prvo što vidite kada dođete na set je znoj na njihovom licu. Na temperaturama iznad 30 stupnjeva svi glumci nose pravu vojnu opremu, ponekad tešku i 50 kilograma,a snimanja traju i po desetak sati na dan, tako da ovo nikako nije opušteni odmor. Pogotovo jer su u Budimpešti snimili sve 'mirne' scene, pa ekipa serijala, čiji je Boreanaz ujedno i izvršni producent, u Beogradu snima opasne, kaskaderske scene, pune eksplozija i pucnjave, sve kako bi akcijski serijal bio što uvjerljiviji.

16-11-2017

TV show
Profimedia, Planet

"Serijom možemo samo zagrebati po površini svega onoga što vojnici uistinu rade. Nama je lako na setu viknuti ‘rez’, mi ne moramo prolaziti kroz ono što oni prolaze, a to je povratak iz rata u stvaran život i društvo koje ih najčešće ne razumije...", opisuje Boreanaz, koji se u Beogradu oduševio hranom, ali i jednim posebnim automobilom na cesti – Yugom.

"Kad sam ga ugledao na cesti, nisam mogao vjerovati. Pa, to je moj prvi auto. Roditelji su mi ga kupili dok sam išao u srednju školu. Bio je užasan, prosvjedovao sam zašto su mi baš njega kupili, ali mama je rekla da je dovoljno dobar da me doveze do škole, a ako ga ne želim mogu ići autobusom. Najveća je ironija u tome što ga je, godinama kasnije, moj otac prodao bez problema. Čak mu je kupac rekao da je to najbolja vrijednost za novac", otkrio je američki glumac.

instagram

U doba najveće popularnost TV serijala "Kosti" Boreanaz je nerijetko završavao na listama najseksi glumaca, no zavodnički dani su iza njega. Danas je sretno oženjen s bivšom Playboyevom zečicom Jaime Bergman (43), s kojom ima sina Jadena (17) i kći Bellu Vitu Bardot (9). No, sam priznaje da djeca nisu previše fascinirana njegovom glumačkom prošlošću.

"Znaju oni da sam glumio vampira, vjerojatno je sin i pogledao koji isječak, ali zapravo nikada nisu pogledali "Buffy" ili "Angela". Ne želim ih opterećivati da krenu mojim stopama, želim da rade u životu ono što oni doista žele. Na primjer, čini mi se da će sin biti odličan poslovni čovjek, svakome može svašta prodati. Kći je pak zaljubljena u konje i jahanje", kaže David Boreanaz.

Kao jedna od rijetkih zvijezda koja već dvadeset godina redovito ima glavne uloge u gledanim serijalima, sigurno spada među holivudske glumce s najstabilnijom karijerom, ali priznaje da gotovo ne prođe dan kada se ne sjeti svojih glumačkih početaka, kada je spavao na sestrinom kauču i bezuspješno obilazio studije u potrazi za poslom.

"Grozno je kada dođete u studio znajući da će čuvar na ulazu vjerojatno biti jedina osoba s kojom će vas taj dan htjeti pozdraviti. To iskustvo me nije slomilo, već očvrsnulo. Zato sam skroman, prizemljen i zahvalan na svemu što imam danas", kazao je David Boreanaz.

Linker
16. travanj 2024 08:55