USPJEH ZA PAMĆENJE

Rame uz rame s Beyonce, Lady Gagom i Arianom Grande! Tko je Billboardova žena godine s jednim albumom i bez svjetske turneje

Američka pjevačica i glumica Olivia Rodrigo, dobitnica prestižne glazbene nagrade, 20. veljače slavi tek 19. rođendan.

Lady Gagi trebalo je šest godina da se od najveće nade prometne u Billboardovu ženu godine, Ariani Grande trebale su četiri, a 18-godišnja američka pjevačica Olivia Rodrigo to je uspjela iz prve. I to samo s jednim objavljenim albumom u karijeri i bez svjetske turneje, na koju se sprema na proljeće.

image

Svjetsku turneju započinje 5. travnja u Portlandu

SCOTT MOORE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Američki dio započinje je 5. travnja u Portlandu, a završava 27. svibnja u San Franciscu, a nakon toga stiže u Europu. Prvi je na rasporedu koncert u njemačkom Hamburgu 11. lipnja, a završava je s dva srpanjska koncerta u legendarnoj dvorani Hammersmith Odeon, trenutačno sponzorski preimenovanoj u Eventim Apollo.


Za kartu i po 1500 dolara

Kolika je bila potražnja za ulaznicama pokazuje činjenica da su svi koncerti bili rasprodani u roku od nekoliko minuta, a cijene karata na crnom tržištu dostižu vrijednost veću od 1500 američkih dolara.

image

Olivia Rodrigo kraljica je stila i sa zaštitnom maskom na licu

DIGGZY/JESAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Debitantica sa čak sedam nominacija: Olivia Rodrigo ruši rekorde na American Music Awardsima

Svoj debitantski singl "Drivers License" objavila je 8. siječnja 2021., a pjesma je po podacima Spotifyja u sedam dana preslušana više od 80 milijuna puta u prvih tjedan dana.

"Bio je to apsolutno najluđi tjedan u mom životu. Nakon toga više ništa nije bilo isto, moj kompletan život kakvog sam poznavala se okrenuo naglavačke", izjavila je Olivia Rodrigo.

Njezin glazbeni stil uglavnom se opisuje kao indie pop, a Rodrigo kao svoje uzore navodi pjevačice poput Alanis Morissette, Fione Apple, Cardi B, Gwen Stefani i Avril Lavigne.

Njezin debitantski album "Sour" s jedanaest pjesama u trajanju od 34 minute i 41 sekundu objavljen je 21. svibnja, a najuspješniji su bili singlovi "Good 4 U" i "Drivers License" koji su se probili na vrhove top lista u Sjedinjenim Državama, Australiji, Kanadi i Europi.

image

Olivia Rodrigo u TV serijalu 'High School Musical' igra glavnu ulogu Nini

WALT DISNEY PICTURES/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Sve je počelo s glumom

Olivia Isabel Rodrigo rođena je 20. veljače 2003. u gradu Murrieta u Kaliforniji. Po ocu, obiteljskom terapeutu je filipinskog podrijetla, a po majci korijene vuče iz Njemačke i Irske. Još u vrtićkoj dobi roditelji su je upisali na pjevanje i klavir, a kao tinejdžerka je naučila svirati i gitaru.

Glumom se bavi od svoje dvanaeste godine kad je dobila glavnu ulogu u teen filmu "Američka djevojka", a proslavila ju je uloga Paige Olvere u Disneyjevom serjalu "Bizaardvark". Da je rođena za glavne uloge potvrdilo se na audiciji serijala "High School Musical".

Čitajte i: Omiljeni sastav se vraća na scenu: Elemental ima novi singl, a poznato je i kada ćemo ih čuti uživo

Dosad je bila u kraćim vezama s glumcima Ethanom Wackerom i Joshuom Bassettom, te producentom Adamom Fazeom, a probe za svjetsku turneju Billboardova žena godine započinje - slobodna kao ptica.

Linker
18. travanj 2024 23:36