‘Želim život‘

Rame uz rame: Elegantna Severina udružila se s Grašom za plemenit cilj

Ove godine koncerta uživo na glavnom zagrebačkom trgu neće biti, no dvoje poznatih glazbenika udružilo je snage sa Zakladom Ana Rukavina kako bi humanitarni koncert ipak prikupio potrebna sredstva.

Pjevačica Severina često se odaziva humanitarnim akcijama i pomaže onima u nevolji, stoga ne čudi što će ove godine sudjelovati na 15. izdanju humanitarnog koncerta 'Želim život' - kojem se prikupljaju donacije za zakladu Ana Rukavina. Ono što je glazbenica otkrila, rame uz rame sa svojim dobrim prijateljem Petrom Grašom, je da će koncert ove godine izgledati nešto drugačije.

"(Maturalna) večer s mojim dragim Petrom Grašom ... Gledajte nas 19. prosinca na Novoj TV, pjevamo za Zakladu Ana Rukavina 'Želim život'. Već sada možete nazvati broj 060 9000 i spasiti nekome život", napisala je Severina na društvenim mrežama, uz fotografiju na kojoj ona i Grašo poziraju svečano odjeveni.

Prvi put nakon 14 godina neće se održati tradicionalni božićni koncert na Trgu bana Josipa Jelačića zbog pandemije bolesti COVID-19, a objavila je to i službeno Zaklada Ana Rukavina.

Ovogodišnji koncert Želim život održat će se u subotu, 19. prosinca uz najljepše izvedbe zvijezda hrvatske estrade Severine i Petra Graše koji će dodatno zagrijati srca gledatelja u ovo predbožićno vrijeme ljubavi i darivanja.

Čuvajmo zdravlje jedni drugih

"Zahvaljujemo svim zdravstvenim radnicima, spremačicama, medicinskim sestrama, liječnicima koji danonoćno bdiju nad ljudskim životima. Anin vapaj i želja za životom nikada nisu imali više smisla nego danas, kada je želja za zdravljem i životom kakav smo poznavali, želja svih nas. Čuvajmo zdravlje jedni drugih, cijenimo život i ponovno pokažimo veliko hrvatsko srce“, poručila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Iako će se koncert prikazati 19. prosinca, već sada pozivom na broj 060 9000 građani mogu donirati pet kuna (plus PDV) kako bi podržali hvalevrijednu akciju unaprjeđenja hrvatske hematologije.

Kao i prethodnih godina, cilj akcije je prikupljanje sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Budući da neće biti tradicionalnog humanitarnog koncerta na Trgu bana Jelačića, Zaklada Ana Rukavina i Zakladin partner Nova TV pripremaju blagdanski program koji će se 19. prosinca emitirati na programu Nove TV, portalu Dnevnik.hr te Facebook stranici Dnevnik.hr.

Linker
25. travanj 2024 01:12