šefica dore

Prvi potez novog ravnatelja HRT-a: Smijenjena je Uršula Tolj, evo što smo doznali na prisavskim hodnicima

Robert Šveb novi je ravnatelj Hrvatske radiotelevizije, a čistku je počeo sa Zabavnim programom – u prvim danima mandata smijenio je šeficu ‘Dore‘ Uršulu Tolj.

„Odlukom Ravnateljstva HRT-a došlo je do promjene u ekipi Dore 2022., kao i na čelu hrvatske delegacije na Eurosongu 2022. godine te će Uršulu Tolj na tom mjestu zamijeniti Tomislav Štengl”, potvrdili su s HRT-a za Gloriju vijest koju je jutros objavio Jutarnji list.

Dugogodišnja novinarka i urednica s HRT-a Uršula Tolj smijenjena je s mjesta šefice naše eurovizijske delegacije, a upravo je to jedan od prvih poteza novog ravnatelja kuće, Tomislava Šveba.

Tolj će i dalje nastaviti voditi i uređivati emisije petkom Kod nas doma, kao i brojne druge projekte na HRT-u.

Kako doznajemo s prisavskih hodnika, Uršula već neko vrijeme spremno čeka takvu odluku te je nije nimalo iznenadila. Čak štoviše, i sama je ljetos pokrenula pitanje o odluci Dore i Eurosonga poslavši više molbi oko donošenja konačne odluke. O njezinoj se smjeni šuška od proljeća, no to nema veze s tim što Albina i ‘Tick Tock‘ nisu ušli u finale Eurosonga.

image

Uršula i Albina

FOTOGRAFIJE: DARKO TOMAS/CROPIX

Jutarnji piše kako se Uršuli predbacuje što je tijekom Eurosonga u Rotterdamu HRT-ovom karticom napravila neke nepredviđene troškove, a navodno je u pitanju plaćanje ručka za naše predstavnike na Eurosongu (koji zbog zgusnutog rasporeda proba nisu tog kobnog dana stigli blagovati u hotelu), te kupovina kombinezona za Albinine plesače, sve u namjeri da naša delegacije bude i modno usklađena na nizozemskom crvenom tepihu.

Čitajte i: Uršula Tolj o silikonima, ožiljcima i udvaračima: 'Godine nisu važne, ali na ovo zbog ljubavi ne bih pristala'

No, navodno je kap koja je prelila čašu bilo to što je Uršula prije par dana, točnije, 27. listopada, navodno bez pismenog blagoslova svojih šefova, raspisala natječaj za Doru, u želji da se žiriranje obavi do kraja godine, kako bi sve bilo spremno za veljaču, kada će se Dora po planu održati.

Osim toga, pri odabiru Albininog kostima zaobišla je HRT-ovu kostimografkinju Natašu Svekler i odlučila se za Juraja Zigmana, čiji seksi kostim Svekler nije nikad blagoslovila. Bivši ravnatelj Kazimir Bačić Uršuli je svojedobno dao opomenu pred otkaz jer je ona bez njegovog izričitog odobrenja navodno statue Dore naknadno dodijelila Albini i skladatelju Branimiru Mihaljeviću.

image

Uršula Tolj

FOTOGRAFIJE: NERA SIMIC/CROPIX

Tomislav Štengl urednik je HTV2 i v. d. urednika HTV1 te urednik preklanjske Dore na kojoj je pobijedio Damir Kedžo koji zbog korone nije otputovao na Eurosong.

Linker
11. travanj 2024 01:54