Princ William
 Profimedia
PROMJENE NA DVORU

Princ William napušta civilni posao i posvećuje se kraljevskim obavezama

Nakon što je britanska kraljica Elizabeta II. bila zamjetno odsutna na božićnim i novogodišnjim proslavama, stižu vijesti da će vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea od jeseni ove godine preuzeti dio njezinih obaveza.

Mnogi su se zabrinuli za njezino zdravlje, ali kraljica Elizabeta je 8. siječnja prisustvovala misi u Crkvi svete Marije Magdalene u Sandringhamu. Iako se vratila svojim obavezama, već je ranije najavila kako će odstupiti od vođenja 25 pokroviteljstava te ih prepustiti mlađim članovima kraljevske obitelji, a čini se da je odluka pala na princa Williama i vojvotkinju Catherine koji će od jeseni živjeti od Londonu.

- Njihova Visočanstva su spremna na povećanje službenih obaveza u ime kraljice što zahtijeva da više vremena provode u Londonu - potvrdili su iz Kensingtonske palače koja će postati njihov novi dom. Kraljevski par je dosad živio u Norfolku gdje je princ William radio kao pilot za East Anglia Air Ambulance. To je bilo prvi put da je netko u direktnoj liniji za nasljedstvo krune radio civilni posao, a svoju je plaću donirao humanitarnim organizacijama. Vojvoda od Cambridgea radit će taj posao još do kraja ljeta ove godine, nakon čega će se posvetiti kraljevskim obavezama.

Getty Images

- Bila je velika privilegija letjeti s East Anglian Air Ambulance. Volio sam biti dio profesionalnog tima i surađivati s talentiranim ljudima koji svakodnevno spašavaju živote – poručio je princ William koji se nakon dvije godine mora pozdraviti s pilotiranjem koje obožava.

William će sa suprugom vojvotkinjom Catherine i djecom - princom Georgeom i princezom Charlotte - sada provoditi više vremena u Londonu, odnosno u Kensingtonskoj palači, gdje je i sam odrastao.

FILE PHOTO OF 6SEPT95 - The Prince and Princess of Wales, Prince Harry, and housemaster Dr Andrew Gayley (behind) escort Prince William (2R), second in line to the throne, for his first day of term at the world famous Eton College September 6, 1995. Princess Diana and her millionaire companion Dodi Al Fayed were killed in a car crash August 31 in Paris after being chased by photographers on motorcycles.

DIANA - RTR68FE
Reuters
Princeza Diana i princ Charles sa sinovima princom Harryjem i princom Williamom

Linker
17. travanj 2024 16:37