FANOVI NA NOGAMA

‘Prezgodan je za tu ulogu‘: Obožavatelji serije ‘Kruna‘ pobunili se oko odluke tko će glumiti ministra u petoj sezoni

Nakon što su se prošle godine saznalo tko će sve glumiti najvažnije likove u seriji, na službenom Twitter profilu Krune objavljeno je i da će Johnny Lee Miller glumiti ministra Johna Majora.

Serija o britanskoj kraljevskoj obitelji u protekle je četiri sezone pratila život najdugovječnije kraljice Elizabete II. i njezin odnos s premijerima i premijerkom Margaret Thacer, sinovima princom Phillipom, Andrewom i Edwardom, kćeri Annom, suprugom Phillipom, majkom i sestrom te princezom Dianom. Četvrta sezona završava kadrom obiteljskog portreta gdje se jasno vidi očaj preminule princeze Diane zbog nesretnog braka s razmaženim princom za kojeg su svi tada bili uvjereni da će biti kralj.

Službeni Twitter profil nagrađivane Netflixove serije objavio je kako će glumac Johnny Lee Miller igrati ministra Johna Majora.

Ta je objava navukla tisuće komentara, a fanove serije se pitaju: Nije li on previše zgodan da bi igrao dosadnog političara? S druge strane nižu se i komentari o tome kako glumac zaslužuje ovu ulogu.

image
Johnny Lee Miller.
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Glumicu Oliviju Colman, koja je u protekle dvije sezone glumila Elizabetu u srednjim godinama, zamijenit će glumica Imelda Staunton.

image
Imelda Staunton.
ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Otpočetka sam obožavateljica serije ‘Kruna‘. Kao glumici, bilo mi je zadovoljstvo gledati kako su i Claire Foy i Olivia Colman unijele nešto posebno i jedinstveno u scenarije Petera Morgana. Iskrena mi je čast što sam se pridružila takvom iznimnom kreativnom timu", izjavila je Imelda za Netflix.

Čitajte i: Premijera je bila u Brazilu, a sad dolazi kod nas! Film Tare Thaller ‘Svetica nemogućeg‘ na 15. Festivalu tolerancije

Peta sezona navodno sa snimanjem započinje u srpnju ove godine u Londonu, a Netflix je službeno objavio kako to neće biti i zadnja. Naime, serija će sigurno imati šest sezona!

Nakon fantastične Vanesse Kirby, kraljičinu sestru, princezu Margaret igrat će glumica Lesley Manville. U kolovozu prošle godine objavljeno je kako će pokojnog princa Phillipa, umjesto Tobiasa Menziesa, igrati fantastičan glumac Johnatan Pryce. Posljednje je s Netflixom surađivao na filmu iz 2019. godine, "Dvojica papa".

image
Jonathan Pryce.
SCOTT GARFITT/FOR BAFTA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Veselim se ponovnoj suradnji", napisao je kratko. Glumica Elizabeth Debicki utjelovit će pokojnu princezu Dianu dok će Dominic West glumiti princa Charlesa.

image
Elizabeth Debicki.
MATTEO CHINELLATO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA MATTEO CHINELLATO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
17. travanj 2024 09:10