Zaslužena nagrada

Prestižno priznanje: Britanska kraljica nagradila bivšu Spajsicu Mel B za borbu protiv nasilja

Nekad popularna pjevačica i sama je bila žrtva obiteljskog nasilja, no to je nije pokolebalo da izađe iz nesretnog braka i da o svemu kroz što je prošla govori javno kako bi pomogla drugim ženama koje se nalaze u istoj situaciji.

Bivša članica grupe Spice Girls i aktivistica za prava žena - Melanie Brown (46), poznatija kao Mel B, dobila je prestižno priznanje britanske krune za borbu protiv nasilja nad ženama u obitelji. Nagrada koja se dobiva za stvaranje pozitivnog utjecaja u karijeri osobe, otišla je potpuno zasluženo engleskoj pjevačici.

“Ne samo da o ovoj temi može govoritiiz vlastitog iskustva, već je srela i mnogo drugih žena koje su bile ili jesu žrtve obiteljskog nasilja. Vrlo je strastvena oko ove teme i u nju ulaže mnogo energije." rekao je izvor blizak pjevačici te dodao: "Mel B je bila zuzetno hrabra kad je progovorila o toj toliko osobnoj stvari javno".

Naime, kako je i sama izjavila, unatoč svim uspjesima u svojoj glazbenoj karijeri za nju je ovo najvažnija stvar koju je postigla. I sama je odlučila javno progovoriti o vlastitom iskustvu zlostaljanja te tako pomogla mnogim ženama koje su proživjele istu situaciju s nasiljem. Podsjetimo, prije dvije godine pop zvijezda rođena u Yorkshireu objavila je svoje memoare pod naslovom "Brutally Honest" koji su je naveli na suradnju s Women's Aidom, nakon što je detaljno opisala kroz što je prolazila u braku sa Stevenom Belafonteom.

image

Mel B nekadašnja članica megapopularne grupe Spice Girls.

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Mel se od Stevena rastala 2017. godine tvrdeći da ju je emocionalno i fizički zlostavljao tijekom njihova desetogodišnjeg braka, iako je on sve te optužbe oštro negirao. Osim toga, spominjala je kako ju je i financijski zlostavljao s obzirom na to da nije imala pristup vlastitom novcu. Zajedno imaju kćer Madison, a pjevačica iz prvog braka ima još dvije djevojčice. Kako bi postigla željenu nagodbu i zadržala svoju djecu, odustala je od optužbi za nasilje.

Čitajte i: Mel B na rubu bankrota: Bivši muž nakon razvoda ju je uvalio u financijske probleme iz kojih ne vidi izlaz

Potaknula žene da progovore

Mnoge žene u posljednje vrijeme javno istupaju sa svojim tužnim pričama o nasilju koje doživljavaju u obitelji zbog čega se suočavaju s teškim depresivnim stanjima. Mel je stoga proteklih nekoliko mjeseci javno tražila britansku vladu da sasluša žene koje su preživjele obiteljsko zlostavljanje, te da im pruže nužnu specijalističku podršku, prvenstveno zbog njihova mentalnog zdravljg.

image

Glazbenica je progovorila o nasilju koje je doživjela u braku.

SPLASH/PROFIMEDIA

Na temelju onoga što je pretrpjela, pjevačica je rekla kako žrtve trebaju i zaslužuju podršku sa svih strana, a podijelila je i svoje traumatično iskustvo u jednom intervjuu.

"Paralizirana od straha probudila sam se drhteći od još jedne noćne more. Nisam mogla disati dok nisam osvijestila da smo moje djevojčice i ja sigurne. To se događalo godinama nakon razvoda, ali to je stvarnost preživljavanja nasilne veze", kazala je glazbenica.

Kako bi poslala još snažniju poruku, za svoju pjesmu "Love Should Not Hurt" odglumila je žrtvu nasilja, a svi su se složili kako je pjevačica napravila veliki korak, koji može osnažiti mnoge žene i potaknuti da učine isto.

Linker
18. travanj 2024 21:25