Anita Dujić, Antonia Matković Šerić, Bojana Gregorić Vejzović Instagram
Međunarodni dan djeteta

Prepoznajete li ove slatkiše? Domaće zvijezde podijelile su fotke iz djetinjstva koje će vas potpuno raznježiti

Danas se obilježava Međunarodni dan djeteta i 30 godina od stupanja na snagu Konvencije dječjih prava kojom je čak 196 država dalo obećanje svakom djetetu da ima pravo na sretno i ispunjeno djetinjstvo puno ljubavi. Tim povodom domaće su zvijezde na svojim društvenim profilima podijelile simpatične fotografije na kojima kao djeca bezbrižno uživaju u životu.

Svi mi volimo se s vremena na vrijeme podsjetiti na djetinjstvo, kada smo bili bezbrižni, igrajući se po cijele dane, znajući da nas u svakom trenutku čeka topli roditeljski zagrljaj. Uz sve obveze, probleme i brige koje imamo, povratak u prošlost nekada nam može pomoći barem malo odmoriti glavu i ponovno pronaći dijete u nama.

Povodom obilježavanja 30.-e godišnjice stupanja na snagu Konvencije dječjih prava i Međunarodnog dana djeteta, domaće zvijezde su u suradnji s UNICEFOM na Instagramu podijelili fotografije kada su bili djeca, prisjećajući se nekih od najljepših trenutaka koji su im obilježili djetinjstvo.

Nevena Rendeli

"Ovaj dečko razbijenih koljena sam zapravo ja, otprilike u dobi mojih starijih djevojčica. Imala sam savršeno bezbrižno djetinjstvo, trčala plažama i šumama dok me mama pokušavala uhvatiti i nahraniti (povijest se uvijek ponavlja) i živjela sam u mjehuriću sreće misleći da sva djeca tako žive! Svojim djevojčicama, ali i svoj drugoj djeci želim priliku za jednako bezbrižno i veselo djetinjstvo bez razmišljanja o problemima nas odraslih", napisala je poznata voditeljica ispod simpatične fotografije.

Lea Mijatović

Pjevačica Lea Mijatović podijelila je video u kojem s bendom već od malih nogu pjeva na pozornici i to poznati Tajčin hit "Hajde da ludujemo". "Ovo sam ja kad sam bila dijete. Mala Lea zaljubljena u glazbu, mikrofon i cijeli svijet! Uz bezuvijetnu ljubav i podršku roditelja dobila sam priliku da razvijam tu ljubav kroz svoj život. Ovo dijete živi još uvijek u meni. Dijete koje ste bili živi zauvijek u svima vama. Okrenite mu se malo češće i zagrlite ga", poručila je Lea.

Mario Valentić

"Imao sam sreće što sam imao tako sretno djetinjstvo jer sam svaki slobodni trenutak provodio kod bake na selu uživajući u prirodi i sa životinjama. Na neki način me to i definiralo jer danas mi dan ne može proći bez odlaska u prirodu", prisjetio se djetinjstva fitness trener Mario Valentić.

Antonia Matković Šerić

Pjevačica grupe Pavel kao mala je bila prilično aktivno dijete, što vidimo i na čak tri fotografije koje je podijelila na Instagramu - glupiranje uz božićnu jelku, trčkaranje s kanticom u ruci i ljuljanje na ljuljački. "Kad sam bila mala..... Voljela sam Božić, glupiranje i ljuljanje. Ništa se nije promijenilo ni dan danas. Sretna djeca su temelj zdravog društva!!", napisala je ispod fotki.

Bojana Gregorić Vejzović

"Bila je to 1978.god. kada su se filmski djelatnici suočili s velikim problemom,Djed Mraz se razbolio. Podjela poklona bez njega nije bila opcija! Što mislite tko je uskočio u ulogu?! Moja mama Božidarka. Na današnji dan kada obilježavamo 30. god. Konvencije dječjih prava,voljela bih da ovo bude jedini primjer problema s kojim se djeca i odrasli susreću. Za život u blagostanju i sreći,zdravlju i sigurnosti! Za život s jednakim mogučnostima i pravima za svu djecu!", podijelila je domaća glumica na Instagramu.

Anita Dujić

Obilježavanju Svjetskog dana djeteta pridružila se i glumica Anita Dujić koja se s nostalgijom prisjetila najljepših trenutaka iz djetinjstva. "Sjećam se idiličnog djetinjstva na otoku Čiovu. Sjećam se igranja u šumi, natjecanja tko će se prije popeti na stablo i doći doma sa smolom u kosi. Sjećam se dugih, toplih dana na plaži i ljetnih noći koje smo proveli buljeći u čarobne zvijezde. Moje djetinjstvo je bilo obojano najljepšim bojama, a to je najmanje što svako dijete zaslužuje", stoji u poruci uz fotografiju.

Ana Radišić

"Ovo je slika mog djetinjstva, našeg djetinjstva. Toplina, ljubav, snovi, igra. Zajedništvo, obitelj, glazba? Odnosno svi naši snovi koje smo zahvaljujući roditeljima živjeli, zahvaljujući njihovoj ljubavi, toplini, podršci, vjeri...u nas. Podršci u ostvarenju baš svega, svakog sna, svake želje. Ova slika moj je podsjetnik da svako dijete ima pravo na snove, na tu istu ljubav, na taj isti oslonac, smijeh, povjerenje i budućnost kakvoj teži, kakvu sanja...ima pravo na baš takvu odskočnu dasku rasta, razvoja, vjere u igru zvanu život", napisala je voditeljica Ana Radišić.

Marin Čilić

"Uspomene iz djetinjstva. Na ovoj fotografiji smo moja braća i ja na teniskom terenu pored naše kuće koji su naši roditelji izgradili u dvorištu obiteljske kuće. Tu je moja ljubav prema tenisu počela, tu sam se igrao s prvim prijateljima i naučio prve životne lekcije. Kada gledam unatrag, osjećam veliku zahvalnost prema svojim roditeljima, obitelji, prijateljima i cijeloj zajednici koja je stvorila okruženje za sigurno i sretno odrastanje mene i moje braće. Svako dijete ima pravo biti dijete u punom smislu te riječi, dijete koje znatiželjno otkriva svijet oko sebe i sanja prekrasne snove. Budimo im podrška u ostvarenju tih snova!", poručio je naš slavni tenisač.

Linker
25. travanj 2024 19:58