Getty Images
U 92. godini života

Preminuo najpoznatiji svjetski plejboj Hugh Hefner

Najpoznatiji svjetski plejboj Hugh Hefner preminuo je u svom američkom domu u 92. godini života.

Hugh Hefner, koji je osnovao magazin 1953. godine, preminuo je u "Playboy Mansionu" u Los Angelesu. U 92. godini umro je prirodnom smrću, a njegov sin Cooper Hefner rekao je: "Moj otac živio je uzbudljiv i upečatljiv život kao medijski pionir i vođa značajnih socioloških i kulturoloških pokreta te se zalagao za slobodu govora, ljudska prava i seksualnu slobodu.".

Kontroverzni poduzetnik e rođen 1926. godine u Chicagu te je poslije služenja u vojsci diplomirao na "University of Illinois" i radio kao copywriter u magazinu Esquire prije nego je osnovao svoje vlastito medijsko carstvo. Prvi broj Playboya, u prosincu 1953. godine, isproducirao je u vlastitoj kuhinji i financirao s 8000 dolara dobivenih od ulagača, a u njemu su se nalazile fotografije filmske dive Marilyn Monroe te se broj prodao u čak 50.000 primjeraka.

U trenutku osnivačeve smrti magazin je objavljen u preko 20 zemalja, a zbog progresivnog pristupa seksualnosti magazin je proglašen kontroverznim. No, bez obzira na to bio je toliko popularan da je tijekom Hefnerovog života brend Playboy uključivao filmove, odjeću, parfeme, nakit i modne dodatke s prepoznatljivim logom zečića. Američki zavodnik bio je poznat po razuzdanim zabavama koje je organizirao u svojoj vili i brojnim ljubavnim avanturama - tvrdio je kako je spavao sa preko 1000 žena, a u javnosti se rijetko pojavljivao bez svite djevojaka.

HOLMBY HILLS, CA - MAY 6:  Playboy founder Hugh Hefner performs a scene during the filming of a commercial for
Getty Images

Linker
18. travanj 2024 10:57