U 78. GODINI

Preminuo John Mahoney, omiljeni otac iz hit serije 'Fraiser'

Napustio nas je britanski glumac kojeg ćemo pamtiti kao mrzovoljnog oca iz serije 'Fraiser'.

Napustio nas je britanski glumac kojeg ćemo pamtiti kao mrzovoljnog oca iz serije 'Fraiser'.

John Mahoney, glumac najpoznatiji po ulozi oca u hit seriji "Frasier", preminuo je u 78. godini života. Njegov dugogodišnji menadžer potvrdio je da nas je glumac napustio, ali nije otkrio uzrok smrti. Britanski glumac najpoznatiji je po utjelovljenju oca Martina Cranea u seriji "Frasier" gdje je glumio uz Kelseyja Grammera i Davida Hydea Piercea. Humoristična serija doživjela je čak 11 sezona: prikazivala se od 1993. do 2004. godine.

Prod DB © Paramopunt TV / DR
FRASIER (FRASIER) serie TV de David Angell et David Lee 1999-2004 USA
avec Peri Gilpin, David Hyde Pierce, Kesley Grammer, Jane Leeves et John Mahoney, Image: 173687729, License: Rights-managed, Restrictions: NO RESTRICTION, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Visual movies
Profimedia, Visual movies

Za svoju ulogu u seriji 2000. godine je nagrađen nagradom SAG, a zaslužio je i dvije nominacije za Emmy i Zlatni globus. Osim prepoznatljive uloge u seriji, britanski glumac je imao i uspješnu filmsku karijeru: glumio je u filmovima "The American President", "Say Anything…" i "Eight Men Out", a volio je i kazalište. Svoj privatan život nikada nije želio komentirati, ali vjeruje se da nikada nije bio u braku te da nije imao djece.

- Kazalište mi je brat, sestra, otac, majka, supruga. Znači mi sve – izjavio je jednom prilikom glumac koji je za svoju ulogu na kazališnim daskama osvojio nagradu Tony.

INDIANAPOLIS - AUGUST 02:  John Mahoney attends the premiere of
Getty Images

Linker
15. svibanj 2024 11:04