Veliki gubitak

Preminuo član popularnog kvarteta Il Divo, bariton Carlos Marin: Njihov osnivač Simon Cowell je slomljen

Kroz cijeli prosinac imali su dogovorenu koncertnu turneju po Velikoj Britaniji, no čim su saznali za teško stanje njihovog glazbenika, Il Divo je nastupe otkazao za iduću godinu.

"S tugom u srcu vas obavještavamo da je naš prijatelj i partner Carlos Marin preminuo. Nedostajat će prijateljima, obitelji i obožavateljima. Osoba takvog glasa i osobnosti se više neće ponoviti. Već 17 godina nas četvero smo zajedno na ovom nevjerojatnom putovanju. Nedostajat će nam naš dragi prijatelj. Nadamo se i molimo da njegova lijepa duša počiva u miru.", napisali su članovi kvarteta Il Divo.

image

IL DIVO

ADAM HOUGHTON/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA

Naime, njihov glazbenik i bariton Carlos Marin preminuo je u 54. godini života, a razlog smrti je povezan s infekcijom koronavirusa. Kvartet je još 10. prosinca najavio kako odgađaju koncerte u prosincu u Ujedinjenom Kraljevstvu zbog bolesti jednog od članova, no ovakvom se ishodu nitko nije nadao. U bolnici u Manchesteru Carlosa su već 7. prosinca stavili u induciranu komu, no nažalost, nije izdržao. Samo nekoliko dana prije nego što mu je pozlilo na koncertu, glazbenik je na društvenim mrežama podijelio video gdje stoji pored bazena i smije se te najavljuje koncerte u prosincu.

Rođen je u Njemačkoj, odrastao u Španjolskoj, a 2003. godine osnivač Simon Cowell pozvao ga je da se pridruži Il Divu - zajedno s tenorima Ursom Buhlerom i Davidom Millerom te pop pjevačem Sebastienom Izambardom.

"Teško mi je staviti u riječi kako se osjećam. Slomljen sam zbog smrti Carlosa Marina. Obožavao je nastupati i imao je ogromnu zahvalnost prema obožavateljima koji su grupu podržavali od prvog dana. Počivaj u miru. Nedostajat ćeš mi", napisao je Simon na društvenim mrežama i tako se oprostio od prijatelja.

Il Divo su prodali više od 30 milijuna primjeraka svojih albuma diljem svijeta, imali 160 zlatnih i platinastih albuma u više od 33 zemlje, a naziva ih se pionirima opernog popa. Gostovali su i u Hrvatskoj 2012. i 2014. godine.

Čitajte i: Poznati 'lovac na talente' hitno prevezen u bolnicu: Liječnici mu rekli da može biti sretan što je živ

Linker
23. travanj 2024 22:33