sad je sve u redu

Poznata HRT-ovka nakon problema sa zdravljem: ‘Nije lijep osjećaj da netko drugi drži konce tvog života u rukama‘

Urednica plesnog programa emisije ‘Sunčana strana Prisavlja’, koja je i sama bila profesionalna plesačica, otkriva kako joj izgleda život s hipertenzijom, čime joj u 40. godini muškarci dižu tlak i što će kćeri Tiji savjetovati kad na red dođu prve ljubavi.

Na što ste kao urednica “Sunčane strane Prisavlja” najponosniji?

Na to što ove godine imamo onoliko plesnih brojeva koliko je emisija, a to je čak - 17! Time HRT pokazuje koliko ima sluha za nezavisnu scenu i suvremeni ples.

Čitajte i: Robert Ferlin: ‘Kad sam zaljubljen onda poblesavim, a zaljubljen sam stalno, makar i potajno‘

Kad ste vi počeli plesati?

Zaplesala sam s tri ili četiri godine kod moje Desice, Desanke Virant, i bila aktivna u Učilištu ZKM-a do 23. godine, kad sam uplesala u HRT... U međuvremenu sam i maturalni rad iz tjelesnog posvetila plesu (s odličnom ocjenom), kao i diplomski na Fakultetu političkih znanosti. Otad nisam aktivna u dvorani, samo povremeno u svom dnevnom boravku.

Tko bi bio vaš idealni plesni partner?

Na prvu ću vam iz fore odgovoriti - Patrick Swayze. A ako baš moram iskreno, nije partner, već plesač i koreograf Matija Ferlin.

Na čiji biste koncert prvo voljeli otići kad se situacija s koronom potpuno smiri?

Voljela bih na Pipse, koji su mi najdraži bend. Htjela bih uživo gledati i Eminema, Foo Fighterse, trbuhozborca Jeffa Dunhama...

Kakvo vam je zdravstveno stanje nakon problema s hipertenzijom?

Pod kontrolom! Tuđom. A nije lijep osjećaj da netko drugi drži konce tvog života u rukama. No, za to liječnici i služe i neću se žaliti, već samo jedno lijepo i veliko hvala svima koji se brinu o ljudskom zdravlju.

Koje ste pouke izvukli nakon tog iskustva?

Nisam izvukla ama baš nikakvu pouku, osim da me toliko ne živciraju bore i celulit koliko brojke na tlakomjeru.

Čitajte i: Mladen Badovinac o sinu, pandemiji i gafovima na sceni: ‘Vjerojatno bih bio doma i da nije bilo karantene‘

Što prvo pomislite kad se ujutro pogledate u ogledalo?

OMG - opet ti! O, Bože, hvala ti što sam živa još jedan dan! O, Bože, još jedna bora! Brzo, pripremi djetetu užinu i ne budi egocentrik u ogledalu! Kraj.

Kakva ste mama?

Tia često kaže da sam stroga.

Što ćete joj savjetovati kad na red dođu prve ljubavi?

I mi odrasli iz dana u dan još učimo, a ona upija i uči kroz moje greške. Želim da bude svoja i pametna, a kad dođe vrijeme za ljubav, sigurna sam da će se snaći, kao i svi mi.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Što ste vi naučili o muškarcima tijekom godina?

Za to što sam ja sve naučila o muškarcima u svojih 39 godina Gloria nema dovoljno stranica.

Vjerujete li nakon razvoda u brak?

Vjerujem u ljubav. Brak je samo okvir na tu ljubav. Netko može sklopiti brak i bez ljubavi, ja ne mogu. Ali mogu voljeti bez braka.

Kakvi vas muškarci privlače, a kakvi odbijaju?

Oni koji žive u ovom trenutku me privuku, a ne fejkeri. Oni koji promišljaju život i ne grabe sve pred sobom. Nemam svoj tip muškarca. Kemija se dogodi ili ne. Odbijaju me vulgarni i oni koji nemaju poštovanja - bilo da je riječ o određenoj situaciji ili osobi.

Čitajte i: Dubravko Ivaniš Ripper obožava kućanske poslove: ‘Kad ribam školjku ili perem zagorene tave, glasno psujem‘

Planirate li veliko slavlje za 40. rođendan u prosincu?

Slavlja me karmički ne idu, stoga vjerujem da neću pripremati nikakav spektakl. Primjerice, na maturalnoj večeri sam jedino ja zakurila s temperaturom 40, a pola mojih rođendana u dvadesetima su obilježili prekidi ili iznenadne situacije.

Čemu se nadate u budućnosti?

Zdravlju, a onda svemu ostalome - plesnoj emisiji, dobitku na lotu, da dočekam unuke...

AKTUALNO PITANJE - Što mislite o zabrani homoseksualcima da daruju krv?

Do neki dan nisam ni znala da to postoji. Vjerujem da je naš zakon zastario i da bi se uz više ulaganja u zdravstveni sustav i brzim testovima na HIV i druge bolesti takvo što moglo izbjeći. Puno veći problem mi se čini dio vezan uz prostituciju. Ruku na srce, tko bi to priznao na davanju krvi? Pogotovo ako je žena kraj njega.

Linker
19. travanj 2024 08:28