Getty Images
najmračnije razdoblje u životu

Potresna ispovijest jedne od najuspješnijih manekenki: 'Sve sam imala, a sa 23 godine sam razmišljala o samoubojstvu'

Jedna od najuspješnijih manekenki, koja je godinama bila najplaćeniji model na svijetu prema magazinu Forbes, otkrila je da je njezin život znao biti u potpunom rasulu iako je na van sve izgledalo idealno.

Brazilka Gisele Bundchen krenula je s osvajanjem modnog svijeta početkom 2000-tih, ali paralelno s uspjehom počeli su i problemi. Nakon što je doživjela poprilično stresan let malim avionom 2003. godine, manekenka je proživjela svoj prvi napad panike, a zatim je uslijedio veliki strah od zatvorenih prostora.

- Ostvarila sam odličnu karijeru, bila sam vrlo bliska sa svojom obitelji i uvijek sam se smatrala pozitivnom osobom pa mi je sve to teško padalo. Nisam razumjela zašto se osjećam tako. Smatrala sam da nemam pravo osjećati se loše, ali bila sam nemoćna. Svijet ti postaje sve manji i manji i ne možeš disati, što je najgori osjećaj koji sam doživjela – ispričala je Gisele Bundchen za magazin People. Napadaji panike su se nastavili zbog čega se 38-godišnja manekenka našla u vrlo mračnom razdoblju.

SEOUL, SOUTH KOREA - MAY 04:  Gisele Bundchen arrives the Chanel 2015/16 Cruise Collection show on May 4, 2015 in Seoul, South Korea.  (Photo by Chung Sung-Jun/Getty Images)
Getty Images

- Razmišljala sam kako bi da skočim s krova sve završilo i nikad se više ne bih morala brinuti o tom osjećaju kao da mi se svijet sve više i više smanjuje – objasnila je manekenka koja je u svojim memoarima "Lessons" opisala noć u kojoj je razmišljala o samoubojstvu.

- Osjećala sam se kao da će me sve u životu ubiti. Prvo su to bili avioni, nakon toga dizala, tuneli, hoteli, studio pa i automobili. I tada je to postao moj stan. Sve je postalo poput kaveza, osjećala sam se poput zatočene životinje, nisam mogla normalno disati. Nisam vidjela izlaz i nisam se više niti jedan dan željela tako osjećati. Tada mi je kroz glavu prošla ideja da bi sve bilo lakše kad bih jednostavno skočila. Sve bi završilo. Ali danas kada se sjetim te 23-godišnje djevojke, želim plakati. Želim joj reći da će sve biti u redu, da je tek počela živjeti svoj život. Ali tada se kao jedini odgovor nametao skok.

Ipak, nakon konzultacije s doktorima, Bundchen je odlučila promijeniti svoj život iz korijena.

- Pušila sam, pila po bocu vina i tri kave dnevno, a svega sam se odrekla u istom danu. Pomislila sam da se svega toga moram riješiti ako je bilo što uzrok boli koje osjećam – priznala je manekenka koja je nakon prekida veze s Leonardom DiCapriom 2005. godine, sreću pronašla s Tomom Bradyjem. Par se vjenčao 2009., a danas su ponosni roditelji osmogodišnjeg Benjamina i petogodišnje Vivian.

NEW YORK, NY - MAY 07:  Tom Brady and Gisele Bundchen attend the Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination Costume Institute Gala at The Metropolitan Museum of Art on May 7, 2018 in New York City.  (Photo by Jason Kempin/Getty Images)
Getty Images
Sa suprugom na ovogodišnjoj MET gali u New Yorku

Linker
20. travanj 2024 03:21