pune dvije godine

Potresna ispovijest! Bivša partnerica detaljno opisuje kako ju je Marilyn Manson zlostavljao: ‘Preživjela sam vezu s čudovištem‘

Dosad najozbiljnije optužbe protiv Marilyna Mansona Ashley Morgan Smithline iznijela je u razgovoru za časopis People.

Cijelo desetljeće je američka manekenka Ashley Morgan Smithline (36) skupljala snagu i hrabrost da javnosti detaljno ispriča na koje ju je sve načine njezin bivši partner, slavni američki roker Marilyn Manson (52) fizički, seksualno, psihički i emocionalno zlostavljao tijekom dvije godine njihove veze.

I napokon je odlučila progovoriti u intervju za tjednik People s čije naslovnice vrišti poruka koja ledi krv u žilama: "Preživjela sam vezu s čudovištem". Smithline je, naime, jedna od petnaest žena koje su Marilyna Mansona, inače poklonika okultnih znanosti, proteklih mjeseci optužile za zlostavljanje. Među njima su i njegova nekadašnja zaručnica, glumica Evan Rachel Wood (33), te bivša djevojka Esme Bianco (38), britanska glumica i model s kojom je ljubovao paralelno s Ashley Morgan Smithline.

Manson ju je, tvrdi Smithline, mnogo puta istukao, ozljeđivao, silovao, neprimjereno kažnjavao, lišavao slobode, tjerao da pije njegovu krv..., no pjevačev glasnogovornik njezinu je priču, kao i druge dosad, hladno demantirao: "Toliko je netočnosti da ne znamo odakle početi. Ta veza, ako se o vezi uopće može govoriti, trajala je manje od tjedan dana, a sve je u njoj rađeno uz obostrani pristanak partnera."

Američka manekenka uredništvu je pak predočila poruke i elektroničku poštu koja dokazuje da je s Mansonom vodila intimnu privatnu komunikaciju u razdoblju dužem od dvije godine.

image
Naslovnica magazina People
FOTOGRAFIJE: PEOPLE

Upoznali su se u ljeto 2010. u Aziji, kad joj je pjevač ponudio filmsku ulogu. "Osvojio me širinom svojih interesa i briljantnom inteligencijom", izjavila je Smithline, koja posebno pamti njihove razgovore o Tolstoju i Nabokovu. Da nešto nije u redu postalo joj je jasno nakon što ju je pjevač ubrzo počeo obasipati porukama - slao joj ih je desetak u satu u svako doba dana i noći, što joj je istovremeno laskalo ali ju je i zabrinjavalo. Osim toga od nje je tražio da mu na svojim putovanjima kupuje nacističke memorabilije, noževe, bičeve i razne druge vrste oružja.

I glumica iz hit serije ‘Igra prijestolja‘ optužila Mansona: ‘Bila sam njegov zatvorenik, sve je kontrolirao‘

"Pritom se držao kao da je to neka naša interna šala, ali mi je bilo jasno da će mi jako zamjeriti ako ga ne poslušam", izjavila je Smithline. Prvi put ga je u njegovom domu, bivšem baletnom studiju u West Hollywoodu, posjetila u studenom 2010. "Osjećala sam se kao da sam ušla u mračni frižider - bilo je hladno, svi zidovi su bili obojeni u crno, a prozori su bili zastrti crnim zavjesama ", prisjetila se. Zlostavljanje je započelo na snimanju, kad ju je Manson bičem ošinuo po golim leđima dok je ležala na krevetu. Jednog jutra nedugo poslije toga u užasu se probudila dok je Manson u nju penetrirao, a njoj su ruke bile svezane. Kad ga je upitala zašto joj je to napravio odgovorio joj je on to smatra činom ljubavi, te da se ne može silovati osoba u koju ste zaljubljeni. To je bio početak užasa koji su uslijedili: rezao joj je kožu na rebrima, urezao svoje inicijale nožem na bedro, pio njezinu krv i tjerao nju da pije njegovu, a kad bi mu dodijala ili dosadila kažnjavao ju je zatvarajući je u staklenu kutiju - sobu za zločeste djevojke, kako ju je nazvao.

image
FOTOGRAFIJE: SUZANNE CORDEIRO AFP

"U njoj sam završila stotinu, pa i više puta zbog najbanalnijih razloga kao kad bih zaspala tisućiti put preslušavajući njegovu pjesmu", priča Smithline, koja Mansona optužuje za lom nosne kosti, pokušaj ubojstva jer ju je gađao nožem, opijanje i drogiranje, jer je i sam konstantno bio pod utjecajem raznih opijata.

Kao mnoge žrtve obiteljskog nasilja i Smithline se Mansonu nije uspjela oduprijeti, niti ga ostaviti - sve dok on nju nije potpuno odbacio u siječnju 2013.

I danas liječi svoje rane i traume na različitim individualnim i grupnim terapijama, a da se odvaži na javni istup protiv Mansona najviše joj je pomogao susret s njegovim drugim žrtvama. "Tek nakon što smo sve skupa podijelile svoja iskustva uspjela sam nadvladati svoje osjećaje krivnje i srama za užase koje sam proživjela", kaže Smithline, koja se danas više ne smatra žrtvom, nego osobom koja je uspjela preživjeti zlostavljanje u vezi s čudovištem. A javno je o svom iskustvu progovorila jer ne želi da ijedna žena prilikom susreta s Mansonom ponovno strada.

Protiv Marilyna Mansona pokrenuta istraga: U sve se uključio i FBI, pjevač odbio pustiti policiju u kuću

Linker
19. travanj 2024 03:20