odlazak uz ‘oliveru‘

Posljednji ispraćaj legende: Đorđe Balašević pokopan u Novom Sadu, uz obitelj i tamburaše

Obitelj glazbene legende Đorđa Balaševića nije htjela predugo čekati s posljednjim ispraćanjem, pišu srpski mediji. U krugu najbliže obitelji, u Novom Sadu održan je sprovod slavnog pjevača, a obožavatelji diljem regije tuguju uz pjesmu, svijeće i posljednje poruke koje uz plišane medvjediće ostavljaju nezaboravnom glazbeniku.

Cijela regija tuguje za Panonskim mornarom, glazbenikom Đorđem Balaševićem koji je u petak 19.02.2021. preminuo u Kliničkom centru Vojvodine od posljedica upale pluća izazvane koronavirusom.

U nedjelju, 21.02.2021. godine, na Gradskom groblju u rodnom Novom Sadu održan je posljednji ispraćaj legende koja neće biti zaboravljena.

Pjevali su mu "Oliveru"

Pogreb Đorđa Balaševića održan je u krugu najbliže obitelji, a na ispraćaju su bili i tamburaši koji su pjevali pjesmu "Olivera", posvećenu Balaševićevoj supruzi.

Kako prenosi HRT, na pogrebu su bili i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević te gradonačelnik Ljubljane Milan Janković, a Vučević je u Novom Sadu proglasio Dan žalosti.

image
Obožavatelji se opraštaju od popularnog kantautora Đorđa Balaševića u Novom Sadu
JAROSLAV PAP/TANJUG/CROPIX

"Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu s obitelji. Ovo je težak moment za obitelj Balašević, ali i za cijeli grad, državu i regiju. Novi Sad neće biti više isti poslije njegove smrti", napisao je Vučević na Twitteru.

Obitelj, prijatelji i obožavatelji slavnog pjevača koji je preminuo u 68. godini života ne mogu suspregnuti suze, a u brojnim gradovima diljem regije, okupljaju se fanovi te pale svijeće i ostavljaju poruke u znak posljednjeg pozdrava svom idolu.

image
Na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, okupljaju se ožalošćeni obožavatelji Balaševića
STRAHINJA ACIMOVIC/TANJUG/CROPIX

Obožavatelji se od petka okupljaju u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Osijeku i brojnim drugim gradovima te pjevaju Balaševićeve pjesme uz oči pune suza, pale svijeće, ostavljaju plišane medjediće i poruke upućene preminulom glazbeniku.

image
Ispred zagrebačke Arene okupili su se fanovi koji su palili svijeće, ostavljali medjediće i poruke te pjevali pjesme slavnog kantautora
RANKO SUVAR/CROPIX CROPIX
Linker
19. travanj 2024 01:51