CROPIX
Veselje u domu spisateljice

Ponosna na sina: Josipa Pavičić Berardini ima najveći razlog za slavlje

Punoljetnost sina emocijama ispuni svaku majku, a dirljiv je to dan i za spisateljicu Josipu Pavičić Berardini koja ne krije svoj ponos. Njezin sin Vito upravo je napunio 18. rođendan, a Josipa je iskoristila tu prigodu da iz naftalina izvuče neodoljivu zajedničku fotografiju.

Iza spisateljice i poduzetnice Josipe Pavičić Berardini najveća je životna bitka koju je uspješno savladala. Prije točno četiri godine dijagnosticiran joj je karcinom dojke koji je njezin život promijenio iz temelja.

Svoju agoniju, ali i hrabru borbu, Josipa je opisala u knjizi "Šest milimetara" s kojom je obišla gotovo svaki grad u Hrvatskoj, što je bila njezina misija. U njoj bez ustručavanja progovara o bolesti zbog koje se naposljetku podvrgnula i dvostrukoj mastektomiji.

Njezina knjiga pretvorena je u monodramu 'Šest milimetara' koja je nastala upravo prema njezinom osobnom iskustvu borbe za život i zdravlje. Na pozornici Zagrebačkog kazališta mladih izvela glumica Daria Lorenci Flatz nastala je prema istoimenoj knjizi i osobnom iskustvu Josipe Pavičić Berardini.

Josipa je danas voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške oboljelim ženama, a upravo je i premijera predstave bila humanitarnog karaktera - sav prihod od ulaznica je namijenjen kupnji prvog aparata za intraoperativno zračenje u Hrvatskoj.

Danas, 29. srpnja Josipa Pavičić Berardini ima razlog za slavlje: njezin sin Vito danas je napunio 18 godina, a ponosna mama napisala mu je posebno dirljivu poruku.

Zagreb, 040915.
HNK, Trg Marsala Tita.
Komemoracija za Krunoslava Cigoja.
Na fotografiji:Josipa Pavicic i sin Vito.
Foto: Livio Andrijic / CROPIX
CROPIX

'Prvi zagrljaj mame i sina! Sretan ti 18-ti rođendan mili moj!', odaslala je Josipa čestitku sa svog Facebook profilu uz fotografiju iz bolnice, a čestitkama su se pridružili svi njezini prijatelji...

Linker
16. travanj 2024 02:32