REUTERS
FORBES LISTA

Pogledajte koji su glumci najviše zaradili ove godine

Nakon što je otkrio najpreplaćenije glumce, ali i one najisplativije, magazin Forbes sastavio je popis glumaca čiji su filmovi ove godine imali najveću zaradu.

Na prvom mjestu našla se američka glumica Scarlett Johansson. Njezini filmovi, među kojima su "Kapetan Amerika: Građanski rat" i "Ave, Cezare!", zaradili su 1,2 milijarde dolara u posljednjih 12 mjeseci. Odmah iza nje na popisu su njezini kolege glumci iz filma "Kapetan Amerika: Građanski rat" - Chris Evans i Robert Downey Jr. zaradili su 1,15 milijardi svaki. U prvih pet glumaca čiji su filmovi najviše zaradili našle su se još dvije žene - Australka Margot Robbie, zahvaljujući filmu "Odred otpisanih" te Amy Adams koja je ove godine glumila u hitu "Dolazak", "Batman protiv Supermana: Zora pravde" i "Noćne životinje".

Forbes stvara listu na temelju podataka o prodaji ulaznica za filmove, ali ne uključuje animirane filmove, odnosno glumce koji su likovima samo posudili glas. Lani je prvi na popisu bio Chris Pratt, dok je godinu ranije najviše zaradila oskarovka Jennifer Lawrence.

Linker
29. siječanj 2023 21:54