I to je pomak

Početak pomirdbe između Harryja i Williama? Braća napravila zadnji korak oko važne posvete svojoj majci Diani

Čini se da su vojvode ostavile po strani svoje razlike dajući svježe informacije o kipu koji bi trebao biti otkriven na Dianin rođendan ove godine, a stajat će u vrtu Kengsintonske palače.

Najpoznatija kraljevska braća, princ William i princ Harry potpisali su konačni dizajn kipa koji će postaviti u spomen na svoju prerano preminulu majku, princezu Dianu.

Naime, braća su još 2017. rekla kako će dati izraditi njezin kip, a sada kipar Ian Rank-Broadley konačno može dovršiti projekt. Kip princeze Diane izradit će od lijevane bronce, a otkriven će biti 1. srpnja ove godine, na njezin 60. rođendan. Stajat će u vrtu Sanken u sklopu palače Kensington gdje su Harry i Meghan objavili svoje zaruke.

image
Princeza Diana 1. srpnja imala bi 60 godina.
PA/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Zadovoljni starijim bratom: Palača odobrava Williamov medijski istup kojim je branio obitelj

Nije poznato jesu li prinčevi potpisali konačni dizajn prije ili nakon intervjua Meghan i Harryja s Oprah Winfrey, ali strani mediji vjeruju da bi to mogao biti prvi znak da razdor između braće jenjava.

"Znam da je Broadley usko surađivao s prinčevima i mislim da će to biti nevjerojatno. Sretni smo što ga imamo kao umjetnika u Velikoj Britaniji", rekao je izvor blizak kiparu. Također, Harry se navodno obvezao da će biti na otkrivanju kipa, bez obzira na to što je odnos između njega i njegove obitelji još uvijek osjetljiv.

Čitajte i: Raskol prinčeva! Princ William uplitao se u odnos Harryja i Meghan, pale su teške riječi i jako ružne geste

Prošle godine u knjizi "Battle of Brothers", britanski je povjesničar Robert Lacey naveo Williama kao glavnog krivca za događaja koji su doveli do egzodusa vojvoda od Sussexa. Naime, William je navodno bio oštro protiv Harryjevog braka s Meghan, ali Harry ga nije htio slušati.

image
Princeza Diana sa svojim sinovima.
TOPHAM PICTUREPOINT/TOPFOTO/PROFIMEDIA

Potom je William zamolio njihova ujaka Charlesa Spencera da poduzme nešto po tom pitanju. Spencer je sugerirao Harryju da malo uspori s Meghan, što je razjarilo osjetljivog riđokosog princa i više nije htio razgovarati s bratom.

Linker
16. travanj 2024 02:30