svečano otvorenje

Plenković na otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara došao s djecom, a Jandroković sa suprugom

Na otvorenje najpoznatijeg festivala u rodnom gradu svoje supruge Ane Maslać Plenković, premijer Andrej Plenković došao je sa starijom djecom, sinom Marijem i kćerkom Milom.

Podizanjem zastave Libertas i uz stihove Himne slobodi ispred crkve sv. Vlaha svečano otvorene 73. Dubrovačke ljetne igre, na kojima će do 25. kolovoza u 47 dana na šesnaest scenskih i ambijentalnih lokacija biti izvedeno četrdeset raznovrsnih programa.

image

Gordan i Sonja Jandroković

TONCI PLAZIBAT/CROPIX

Ovogodišnja ceremonija, koju je Aida Bukvić režirala prema scenariju koji je potpisala s Marijanom Fumić, bila je u znaku 750. obljetnice donošenja Dubrovačkog statuta, ali i pojma slobode, a stihove Himne slobodi izrekle su dvije ukrajinske glumice.

image

Mato Franković sa suprugom

TONCI PLAZIBAT/CROPIX

Nastupili su Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Huta, sopranistica Kristina Kolar, Akademski zbor Pro Musica, Zbor Libertas, Dubrovački komorni zbor i Zbor Blasius te Folklorni ansambl Linđo uz Festivalski dramski ansambl i studente glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

image

Marko Potrebica i Jelka Tepšić

TONCI PLAZIBAT/CROPIX

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković u svom je govoru, između ostalog, istaknuo kako i danas odzvanjaju snažne i prosvjetiteljske riječi Dubrovačkog statuta.

image

Frano Matušić sa suprugom

TONCI PLAZIBAT/CROPIX

Na otvorenje najpoznatijeg festivala u rodnom gradu svoje supruge Ane Maslać Plenković, premijer Andrej Plenković došao je sa starijom djecom, sinom Marijem i kćerkom Milom. Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković došao je sa suprugom Sonjom, a bili su tu i izaslanik predsjednika Zdravko Zima, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, ministri Nina Obuljen Koržinek i Gordan Grlić Radman, zastupnici u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu i mnogi drugi.

image

Mato Franković sa suprugom

TONCI PLAZIBAT/CROPIX
Linker
08. travanj 2024 15:58