Avril Lavigne i dečko Phillip Sarofim u studenom
 Profimedia, AKM-GSI
život ide dalje 

Pjevačica nakon dvije godine u bolesničkom krevetu: 'Sreća je moći ustati i skuhati kavu'

Gotovo je dvije godine Avril Lavigne (34)  preležala u krevetu nakon što su joj u travnju 2015. dijagnosticirali lajmsku bolest. Još uvijek se bori s povremenim posljedicama teškog zdravstvenog stanja, ali je uspjela snimiti novi album koji nosi znakoviti naziv 'Head Above Water' (Glava iznad vode). Tom je prigodom za magazin People ispričala koliko ju je bolest potaknula da život i stvaralački potencijal sagleda iz novog kuta. 

Lajmska bolest, koju uzrokuje Borrelia burgdorferi, a prenose je krpelji, poremetila je prije četiri godine gotovo sve životne funkcije pjevačice Avril Lavigne, koja tada nije imala ni trideset godina. Inače, simptomi bolesti su promjena na koži, umor, a tjednima ili mjesecima poslije mogu se pojaviti neurološka oštećenja. Bolest može zahvatiti i srce i zglobove koji bole. Avril je rekla da se, dok je njezino stanje bilo akutno, već bila 'pomirila sa smrću'.

'Kad prolazite kroz takvo što, počinjete cijeniti najjednostavnije stvari kao što su biti u stanju ustati ujutro iz kreveta i otići do kuhinje skuhati kavu. To me naučilo strpljenju. Naučilo me da budem 'više tu'. Bila je to teška, ali dobra lekcija', rekla je za People Avril, proslavljena još kao tinejdžerica pjesmama kao što su 'Complicated" i 'Sk8r Boi'.

Rekla je i da se sada osjeća 'prilično dobro' i da se i dalje mora nositi s nekim simptomima bolesti. 'U svemu mi je najviše pomoglo to što sam duhovna osoba i kad mi je bilo najteže okrenula sam se Bogu', govori pjevačica koja je osnovala i Fondaciju Avril Lavigne koja se bori za podizanje svijesti o ovoj bolesti. Većinu pjesama koje se nalaze na novom albumu napisala je u - krevetu.

Beverly Hills, CA  - *EXCLUSIVE*  - Avril Lavigne and her new boyfriend, billionaire heir Phillip Sarofim, go on a romantic shopping and lunch date in Beverly Hills, CA. The pair stopped to window shop outside a jewelry store before taking a leisurely arm-in-arm stroll in the city.

Pictured: Avril Lavigne, Phillip Sarofim

BACKGRID USA 6 NOVEMBER 2018, Image: 394457200, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI

'Bolest me naučila da stvari stavim u pravu perspektivu i pokazala mi da su male stvari u životu, kao što su prijatelji, ljubav, obitelj, zdravlje - najvažnije. Danas je moj moto 'dan po dan, ne se preforsirati. Najvažnije je svaki dan proživjeti punim plućima', naglasila je.

O bolesti je i ranije govorila: 'Osjećala sam da ne mogu disati, govoriti ni pomicati udove. Mislila sam da umirem. Bilo je preteško, bilo je dana kad se cijeli tjedan nisam mogla otuširati jer gotovo nisam mogla ni stajati na nogama. Osjećala sam da je iz mene isisan cijeli moj život. Sada sam mnogo bolje. Vratila sam se u život i to je divno. Zahvalna sam životu što opet mogu stvarati glazbu', rekla je Lavigne za Entertainment News.

Pjevačica je u sretnoj vezi s teksaškim biznismenom Phillipom Sarofimom (32). Dva su propala braka iza nje: s glazbenikom Deryckom Whibleyem (38) s kojim je potrajala četiri godine, te s frontmenom Nickelbacka Chadom Kroegerom (43) od kojeg se razvela u jeku borbe s bolešću.

Linker
23. travanj 2024 11:08