Matej Pašalić/Privatna arhiva
ŽIVOT U STREPNJI

Petra Nižetić: 'Koliko samo olako shvaćamo život i sve što imamo, a ono može nestati u djeliću sekunde'

Bračni par Mastelić, Petra i Frane, iz svog američkog doma svjedoče najgorem požaru u povijesti Kalifornije, a ipak znaju da moraju biti zahvalni za mnogo toga.

Bračni par Mastelić, Petra i Frane, iz svog američkog doma svjedoče najgorem požaru u povijesti Kalifornije, a ipak znaju da moraju biti zahvalni za mnogo toga.

'Gust oblak dima nadvio se nad San Franciscom. Na ulicama nema psa. Škole i fakulteti su zatvoreni. Sedam dana gotovo da nismo izašli od doma, a ako i jesmo onda nosimo maske. Mi smo bar živi i zdravi i imamo dom za razliku od onih koji su umrli ili ostali bez svojih kuća, staja, životinja, uspomena u najgorem požaru u povijesti Kalifornije. Koliko samo olako shvaćamo život i ono što imamo, a sve može nepovratno nestati u djeliću sekunde. Jedino što želim u ovom trenutku jest udahnuti svježi zrak punim plućima i iz petnih žila viknuti: 'Bože, hvala ti! Bože, hvala što sam živa, što imam krov nad glavom i što jesti!' Za ostalo ćemo lako ili nećemo uopće! I s tim sam skroz okay!', napisala je u emotivnom izvještaju o dramatičnom stanju u njezinom američkom domu Petra Nižetić koja je prije dvije i pol godine odselila iz Hrvatske i počela živjeti u Kaliforniji.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

• Gusti oblak dima nadvio se nad San Franciscom. Na ulicama nema psa. Škole i fakulteti su zatvoreni. Sedam dana gotovo da nismo izašli od doma, a ako i jesmo onda nosimo maske. Mi smo bar živi i zdravi i imamo dom za razliku od onih koji su umrli ili ostali bez svojih kuća, staja, životinja, uspomena u najgorem požaru u povijesti Kalifornije . Koliko samo olako shvaćamo život i ono što imamo, a sve može nepovratno nestati u djeliću sekunde. Jedino što želim u ovom trenutku jest udahnuti svjež zrak punim plućima i iz petnih žila viknuti: Bože hvala ti!!! Bože hvala što smo živi, što imamo krov nad glavom i što jesti. Za ostalo ćemo lako ili nećemo uopće! I s tim sam skroz okay! • . . . #campfire #californiafires #thinkaloud #sanfrancisco #california #modakomodaquotes

Objavu dijeli Petra Nizetic Mastelic (@modakomoda)

Splićanka je slijedila svoje srce, jer se zaljubila u čovjeka svog života Franu za kojeg se na kraju i udala. Bivši košarkaš Frano Mastelić u San Franciscu već nekoliko godina vodi građevinsku firmu, a zajedničkim su snagama izgradili svoje gnijezdo.

Instagram

Iako im je normalan život otežan, zahvalni su što su imaju krov nad glavom, jer Kalifornijom bijesne požari koji gutaju sve pred sobom. Potvrđeno da je da se više od tisuću ljudi smatra nestalima, a Američki meteorološki zavod izdao je uzbunu i za cijeli zaljev San Francisca, dok se građani žale da otežano dišu.

'To je najprogresivniji i najliberalniji grad u kojem sam živjela. Oslobađajuće je boraviti u sredini u kojoj čovjek može biti ono što je bez obzira na rasnu, vjersku ili seksualnu opredijeljenost. Grad je to koji odiše europskim štihom, relativno malen za američke pojmove, strateški jako dobro pozicioniran pa u istom danu možeš surfati na oceanu i skijati na Lake Tahoeu', tako je Petra u nedavnom intervjuu za portal Gloria.hr opisivala grad u kojem živi, a nakon objave statusa o stanju u njezinom gradu na društvenim mrežama dobila je mnoštvo poruka potpore iz Hrvatske s nadom da će se vatrena stihija ipak smiriti.

Linker
05. svibanj 2024 12:19