imao je sreće

Pažanin o svojoj borbi s kilogramima: Slavni chef progovorio o načinu s kojim se on uspio vratiti u formu

U današnjoj emisiji "Život iza vage" koju vodi nekadašnja kandidatkinja Marijana Džolić Maca gostuje chef Ivan Pažanin koji je i sam priznao da je imao problema s kilogramima.

Bivša natjecateljica showa "Život na vagi" Marijana Džolić Maca u goste dovodi kandidate prijašnjih sezona, nutricioniste i psihologe. U pomoć joj često priskaču i treneri Edo Mehmedović i Maja Ćustić, a sad joj stiže popularni chef Ivan Pažanin koji je strast prema pripremi slasnih specijaliteta upijao gledajući kako kuhaju majka i baka.

image
S 18 godina je već osvajao svijet svojim delicijama.
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Popularni kuhar itekako zna koliko je muke potrebno da se skinu kilogrami jer je ljubav prema pripremi jela nekoć bila jednaka onoj za konzumiranje delicija tako da je u jednom dijelu mladosti težio nevjerojatnih 120 kilograma.

"Udebljao sam se dok sam bio tinejdžer i tad je bilo lako izgubiti te kile. Ustvari, one su otišle samo od sebe kada sam se počeo više kretati i baviti sportom. Znate kako je to u Dalmaciji, baba bi uvijek govorila 'Mali je gladan', čak i kada "mali" nije bio gladan. Da se tada nisam riješio viška kilograma, sada bi bio u velikim problemima jer, što si stariji, kile ti se više primaju. Naravno, pazim na prehranu, no zna se dogoditi da odem na dvije-tri zabave zaredom gdje je dobra spiza pa brzo dobijem par kila. No, ne brinem se zbog toga... Trudim se naći vremena za boks jer se poslije treninga dobro osjećam", rekao nam je Ivan koji se drži jednostavne životne filozofije koju je naučio od djeda i bake: 'Uvijek budi gospodin i nemoj biti iskvaren.' Toga se drži maksimalno...

image
Kuhanje je njegova strast.
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Sa svega 18 godina Pažanin je pošao peći zanat i zaposlio se kao kuhar na ledolomcu kojim su plovili vodama Antarktike. Kako je zbog ogromnih oceanskih valova ponekad bilo nemoguće kuhati, tih bi dana s posadom sjedio na podu i jeo sendviče.

Čitajte i:

Ivan Pažanin: 'Svi smo se vratili nešto punašniji, sad radimo na tome da izgubimo kilograme'

Ivan Pažanin o 30 kila viška: ''Baba je govorila 'Mali je gladan', čak i kad mali nije bio gladan''

Linker
18. travanj 2024 01:46