Paula Sikirić
NOVA KOLUMNA

Paula Šik Sik razgovarala s najutjecajnijim influencerima u regiji: Kako se nose sa slavom i mogu li od toga živjeti

Naša Paula našla se u ulozi novinara. Ispitala je svoje kolege u regiji, nautjecajnije influencere i influencerice što misle o svojem poslu, kako se nose sa slavom, i mogu li od tog posla živjeti.

Od virusnih zaraza samo je imala Instagram.

Izvorno značenje riječi influenza ("Influenza, commonly known as the flu, is an infectious disease caused by an influenza virus.") bi bilo ovo u zagradi, a kako bi naše babe rekle influenca je zaraza, virus.

Kada je moja baba prvi put čula da za mene govore da sam influencerica, naljutila se, zvala me i u očaju vikala: "Curka, oni govore da si zaražena!"

Ugrubo sam joj objasnila. Kada je shvatila da je to posao, da si zaradim koju "šoldu", popustila je i ponosno učila riječ na i.

Da to malo detaljnije objasnimo?

  • Dijagnoza: influencer

  • Vrsta virusa: dvije vrste - micro influencer i macro influencer

  • Epidemija: urbana bolest s vrlo brzim širenjem, pogotovo pogađa mlađu populaciju, ali lako se prenosi i na stariju. Manje ili veće epidemije pojavljuju se svake godine tijekom zimskih mjeseci (#christmasvibes) te ljetnih mjeseci (#summerbody)

  • Inkubacija (razdoblje od infekcije do prvih simptoma): mjeri se u lajkovima. Da pojasnimo: prvi simptomi se javljaju kada se ugleda dobra fotografija laka za kopiranje i postavljanje trendova (uglavnom 1-3 dana)

  • Simptomi: fotografiranje obroka prije jela, hodanje ulicom te gledanje kroz kameru mobitela (traženje "slikabilne" lokacije), nošenje odjeće samo jedanput, snimanje storya (“ako nije na Instagramu, nije se desilo”), riskiranje života na uličnim prijelazima i opasnim lokacijama samo radi dobre fotke, pričanje u hashtagovima, sceniranje života.

  • Liječenje: nije definirano.

Znam da si i ti obolio. Ako te išta tješi, kažu nije opasno. Bar za sada.

Linker
17. travanj 2024 17:23