Mjesto gdje su nastali hitovi

Paul McCartney i njegov brat kuću u kojoj su odrasli ustupili mladim muzičarima

Na mjestu gdje su nastale legendarne pjesme ‘When I‘m Sixty Four‘ i ‘I Saw Her Standing There‘, u kući u Liverpoolu gdje su odrasla braća McCartney od sada će stvarati nepoznati muzičari.

Mnogim britanskim glazbenicima poznata je adresa 20 Forthlin Road, Liverpool, kao nekadašnji dom Paula McCartneyja i mjesto gdje su nastali The Beatles. Odsad će se moći koristiti za ono što muzičarima najviše treba: stvaranje novih pjesama i probe. Naime, Sir Paul i njegov mlađi brat Mike McCartney otvorili su kuću u kojoj su odrasli mladim glazbenicima kako bi se ondje stvarali, vježbali i nastupali.


U nekadašnjoj sobi Sir Paula McCartneyja nastale su pjesme "When I'm Sixty Four" i "I Saw Her Standing There", ondje ih je kao srednjoškolac napisao s Johnom Lennonom, a sada će na istom mjestu svoje hitove stvarati nova generacija rokera.

Čitajte i: ‘The Beatles: Get Back‘ slavnog Petera Jacksona pokazuje vedrinu u zadnjim danima benda kojeg su svi obožavali

image

Mike McCartney ispred obiteljskog doma u Liverpoolu.

MIRRORPIX/PROFIMEDIA
image

Ploča na ulazu u kuću obitelji McCartney.

MIRRORPIX/PROFIMEDIA

Kuća sada sjedište inicijative The Forthlin Sessions gdje će umjetnici koje su odabrali Mike McCartney i predstavnici lokalne zajednice, dobiti prvu priliku.

"Bio sam u drugoj sobi i učio, a iz Paulove sobe dopirao je zvuk gitara. Ostalo znate. Ova kuća za mene je kuća nade. I nadam se da će to biti za mlade koji dolaze kroz vrata", zaključio je Sky News Mike McCartney.

image

Unutrašnjoost kuće McCartneyevih.

MIRRORPIX/PROFIMEDIA
Linker
19. travanj 2024 18:50