nevjera u crkvenim redovima

Pastor Justina Biebera otkrio zašto je dobio otkaz: ‘Prevario sam suprugu, potražit ću pomoć‘

Članovi crkve Hillsong napokon su doznali zbog čega je došlo do skandala s popularnim pastorom kojeg obožavaju bogati i slavni. Carl Lentz obratio se svijetu i otkrio čime je razočarao osnivače crkve, svoju suprugu i troje djece.

U stranim medijima jučer je odjeknula vijest kako je pastor Carl Lentz, najpoznatiji po prijateljstvu sa Justinom Bieberom, te tituli 'duhovnog vođe' brojnih NBA igrača i zvijezda, dobio otkaz iz crkve u kojoj služi od mladih dana.

Putem maila upućenim članovima crkve Hillsong, osnivač Brian Houston ovaj je tjedan poručio da je Carl Lentz dobio otkaz.

"Žalostan sam što vas moram izvijestiti da je crkva Hillsong odlučila trajno prekinuti suradnju s Carlom Lentzom. Ovaj odluka nije donesena olako, ali je najbolja i za crkvu i za pastora Carla", napisao je Houston u izjavi za javnost i dodao: "Premda nema sumnje da je ovo ispravan potez, moram dodati kako smo Bobbi i ja u žalosti jer Lauru poznajemo cijeli njezin život, a Carla preko dvadeset godina."

Houston je otkrio da je riječ o dugogodišnjim problemima i 'nemoralnom ponašanju', no izjavio je da je neprimjereno ulaziti u detalje.

Nakon što je crkva Hillsong objavila vijest o otkazu, pastor se malo pritajio, a zatim odlučio iskreno reći o kakvim je to 'nemoralnim potezima riječ'.

Poput pravog modernog pastora, sljedbenicima se obratio na Instagramu, gdje ga prati 680 000 ljudi te napisao: "Bio sam nevjeran u braku, najvažnijoj vezi mog života. Ovo je moja, i samo moja krivica i želim preuzeti potpunu odgovornost. Sada krećem na putovanje na kojem ću pokušati ponovno zadobiti povjerenje supruge Laure i moje djece te uzeti vremena da zacijelim svoj život i potražim pomoć koja mi je potrebna".

Ovo priznanje Lentz je objavio uz fotografiju svoje obitelji, na kojoj pozira uz suprugu Lauru i troje djece.



"Ovo je kraj našeg boravka u crkvi Hilsong u New Yorku. Ovo je gorak odlazak s mjesta koje je bilo nevjerojatno i posebno poglavlje u našem životu", napisao je i zahvalio se svim članovima crkve koje je upoznao tijekom godina

Linker
20. travanj 2024 14:08