SLAVLJE ZA PAMĆENJE

Ovo je crkva u livanjskom selu gdje su Mate i Katarina Rimac rekli ‘da‘: Do nje su se povezli u Neveri!

Za crkveno vjenčanje par je odabrao rodno Livno, gdje su se i upoznali kao klinci. Potom su se uputili na slavlje, također u istom mjestu, gdje su podigli stakleni šator za nekoliko stotina uzvanika.

Crkva koja pripada župi Odžak-Ćaić odabir je mladenaca Katarine i Mate Rimac kao mjesto u kojem su u subotu izrekli i crkveno 'da'. Nalazi se u Livanjskom polju, svega 12 kilometara od granice s Hrvatskom. Župa je malena, u njoj ima otprilike stotinjak vjernika, većinom se radi o starijim ljudima iz dva mjesta Odžak i Ćaić koji nedjeljom pohode misna slavlja. No ta je crkva, zahvaljujući Rimcu, u subotu u bosanskohercegovačkom selu bila u središtu događanja.

image
Župa Odžak-Ćaić.
BRANIMIR BOBAN/CROPIX

Nakon civilnog vjenčanja u svibnju u Vili Dalmacija u Splitu par je odlučio kako će crkveno vjenčanje imati u svome rodnom mjestu - Livnu. A u Livno u subotu kao da se slilo pola Hrvatske i Hercegovine... Autobusi, mnoštvo automobila, uzvanika i zaštitara, zabavljali su znatiželjne mještane od popodneva koji su dobili i Matinu pozivnicu za feštu i idućeg dana.

image
Proslava crkvenog vjenčanja u selu Ćaić.
BRANIMIR BOBAN/CROPIX

Gloria.hr dobila je ekskluzivne fotografije novopečenih mladenaca koji su pred crkvu u mjestu Ćaić pristigli u luksuznoj jarko žutoj Neveri iz radionice kompanije Rimac Automobili.

Fotografija Katarine Rimac koja u raskošnoj bijeloj vjenčanici s krinolinom i puf rukavima stoji ispred automobila, a u rukama nosi štikle, već je postala ikonična. Također, njezin zagrljaj sa svekrvom, Matinom majkom Zdenkom, također je zaokružio njihov emotivan dan.

image
Katarina Rimac pored Nevere.
GLORIA
image
Katarina i Zdenka Rimac, Matina majka.
GLORIA

Katarina se nakon mise i ceremonije u crkvi izgrlila s najdražima, a mladenci su zajedno pozirali s gostima. Mate je ponovno oduševio. I ovoga puta pojavio se u bijelim starkama, no odijelo je promijenilo. Nije odustao od karirnog uzorka, a umjesto sive boje, odlučio se za tamno plavu. Do uzvanika i mladenaca je bilo jako teško doći budući da je vjenčanje osiguravalo desetak zaštitara. Pobrinuli su se da veliko slavlje bude maksimalno zaštićeno, a gostima je zabranjeno bilo kakvo objavljivanje na društvenim mrežama. Do dugo u noć, u prekrasnom šatoru na Livanjskom polju, zabavljali su ih legendarni regionalni glazbenici Zabranjeno pušenje i Bajaga, a navodno je na vjenčanju pjevao i Matija Cvek.

Čitajte i: Mladenka blistala u raskošnoj vjenčanici! Mate i Katarina Rimac u mirnu bračnu luku uplovili u Neveri

image
GLORIA

Da će vjenčanje bilti mnogoljudnije i raskošnije nego ono u Splitu kad su imali tek 30-ak uzvanika, najavila je i Katarina u ekskluzivnom intervjuu za magazin Glorija, netom nakon ceremonije.

"Neki će reći: 'Zamisli, svadba bez janjetine i pršuta!'. No, mi smo imali izvrstan vegetarijanski jelovnik za koji se pobrinuo Ivica Bućan. Guštali smo uz domaću i stranu glazbu, a prvog plesa i bacanja buketa od crvenih ruža, za koji sam se odlučila još u osnovnoj školi popunjavajući leksikon, nije bilo. Bila je to mala fešta s nama dragim ljudima, u krugu najuže familije i uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Najteže nam je bilo to što smo sa zabavom morali završiti već u 22 sata", rekla je Katarina.

Čitajte i: Ovako će izgledati bajkovito vjenčanje Mate i Katarine Rimac

Čitajte i: Sve po želji mladenke! Doznajemo nove detalje svadbe Mate i Katarine Rimac - nastupat će jedan od najvećih glazbenika regije

Iako su njihova putovanja većinom poslovna, Rimčeva supruga nam je rekla kako će im medeni mjesec biti prava prilika da u njemu uživaju maksimalno, bez ikakvih poslovnih obaveza.

Linker
06. travanj 2024 14:39