Profimedia
FILMOVI, NE TRAČEVI

Ovo je 5 filmova Angeline Jolie koje svakako trebate pogledati

Kada se u posljednje vrijeme govori o Angelini Jolie, rijetko se govori o filmovima i glumi. Trenutačno je aktualan razvod od Brada Pitta, a prije toga su novinske stupce punila šuškanja o bulimiji i anoreksiji. Najava da će prestati glumiti, posvajanje djece i njezine operacije dojki i jajnika, sve su to vijesti koje su izuzetno brzo obilazile svijet, ali su ustvari samo skretale pozornost s njezinog posla, s onoga što čini najbolje: skretale su pozornost s glume.

Angelina Jolie ima bogatu filmografiju, glumila je u tridesetak filmova, nekoliko ih je producirala i režirala, a mi vam donosimo izbor njezinih pet najimpresivnijih glumačkih ostvarenja. To nisu sve nužno odlični filmovi, ali ona je zabljesnula u svakome i može se kazati da ih se isplati pogledati zbog njezine pojave ako ni zbog čega drugoga.

1. Hakeri (1995)

Ovaj film se danas smatra klasikom i služi kao zgodan podsjetnik na početak karijere Angeline Jolie. To je bila jedna od njezinih prvih većih uloga, a dobila ju je iako je u konkurenciji bilo nekoliko glumica s A-liste. Partner u filmu joj je Johnny Lee Miller koji je kasnije postao i njezin prvi suprug. Poznata je priča da je Angelina na svadbu došla odjevena u bijelu majicu kratkih rukava na kojoj je vlastitom krvlju ispisala njegovo ime. Radnja filma, inače, prati grupu srednjoškolaca koji imaju cool nadimke i sjajno se služe računalima pa naprave pravi tehnološki kaos u vrijeme kada je Internet bio u početcima.

2. Gia (1998)

Ulogom u ovom filmu kritika je Angelinu Jolie počela doživljavati kao “pravu“ glumicu, a ne tek kao samo još jedno lijepo lice. Za ulogu u njemu osvojila je Zlatni globus, a u filmu, uz Angelinu, glumi i velika Faye Dunnaway. Riječ je je o biografskom filmu koji prati životni put supermodela iz sedamdesetih. Gia Maria Carangi bila je manekenka koja je preko noći došla do uspjeha i slave, ali je uskoro završila u paklu droge i na koncu je dobila AIDS preko zaražene igle. Preminula je 1986. u dobi od 26 godina.

3. Prekinuta mladost (1999)

Dosad jedini Oscar koji je Angelina Jolie osvojila donijela joj je uloga karizmatične sociopatkinje Lise koja je zatvorena u umobolnici zajedno s glavnom junakinjom Susannom (glumi je Winona Ryder). Iako su neki kritičari film loše ocijenili proglasivši ga ženskom kopijom “Leta iznad kukavičjeg gnijezda“, pohvale za Angelininu ulogu bile su jednoglasne.

4. Nestali za 60 sekundi (2000)


Teško da bi itko ozbiljan mogao ovaj film proglasiti dobrim, ali isto tako nitko ne može zanijekati njegovu zabavnost. Angelina Jolie sa šašavim dreadlocksima koji to nisu i Nicholas Cage koji pokazuje svu raskoš svojeg glumačkog talenta kradu automobile i voze ih stvarno brzo. I to je otprilike sva radnja.

5. Gospodin i gospođa Smith (2005)

Ni ovdje nije riječ o remek-djelu sedme umjetnosti, ali film će ostati upamćen kao onaj koji je spojio Brada Pitta i Angelinu, najzgodniji, najpopularniji, najzanimljiviji i još mnogo toga „naj“ par iz svijeta poznatih. Također, film je prouzročio i holivuski skandal budući da je Brad Pitt u to vrijeme bio u braku s Jeniffer Aniston. Inače, film je uglavnom neuspjeli bastard komedije i akcijskog filma u kojemu se ispostavi da je dosadni bračni par ustvari par tajnih agenata-ubojica i, da stvar bude zanimljivija, misija im je da ubiju jedno drugo.

Linker
11. travanj 2024 00:33