eurosong 2021.

Ovih 15 natjecatelja Albinina su konkurencija večeras. Tko ima najveće šanse izboriti finale?

Nakon godine pauze zbog koronavirusa, svi fanovi Eurosonga diljem svijeta s nestrpljenjem iščekuju večeras kada će se u Nizozemskom gradu Rotterdamu održati prva polufinalna večer Eurosonga na kojoj će nastupiti i predstavnica Hrvatske Albina Grčić sa svojom pjesmom "Tick-Tock".

Nakon godine pauze zbog koronavirusa, svi fanovi Eurosonga diljem svijeta s nestrpljenjem iščekuju večeras kada će se u Nizozemskom gradu Rotterdamu održati prva polufinalna večer Eurosonga na kojoj će nastupiti i predstavnica Hrvatske Albina Grčić sa svojom pjesmom "Tick-Tock". I dok joj u domovini mnogi glazbeni stručnjaci prognoziraju blistav plasman, uključujući i gledatelje i fanove kojih ima u svim generacijama, čini se kako i na svjetskim ljestvicama Albina sasvim dobro stoji. Večeras će na Prvom programu HRT-a emitirati prva večer Eurosonga gdje će se ukupno 16 natjecatelja boriti za ulazak u finale, a u tome će uspjeti samo njih deset.

image
KENZO TRIBOUILLARD AFP

‘Mama‘ Dore, Ksenija Urličić više je puta ponovila kako za Albinu nema straha jer je vrhunska pjevačica, a pjesma apsolutni hit. Svoju joj je podršku dala i glazbena diva Doris Dragović koja je prije 22 godine imala istu čast kao Albina. Predstavljala je Hrvatsku na izboru za Pjesmu Eurovizije s pjesmom ‘Marija Magdalena‘ i osvojila četvrto mjesto. Za Albinu je rekla kako odlično vlada pozornicom i da joj želi svu sreću.

Njihovim štiklama ići će do vrha! Albina Grčić nosit će vrtoglave ‘domaće‘ potpetice po uzoru na Jennifer Lopez

Favoriti su predstavnici Italije, Francuske i Malte, ali dobre kritike ima i Hrvatska. Večeras će Albina pokušati izboriti finale s rednim brojem 10., a konkurencija su joj predstavnici Litve, Slovenije, Rusije, Švedske, Australije, Sjeverne Makedonije, Irske, Cipra, Norveške, Belgije, Izraela, Rumunjske, Azerbajdžana, Ukrajine, Malte.

Tko ima najveće šanse da izbori finale?

MALTA

UKRAJINA

AZERBAJDŽAN

IZRAEL

RUMUNJSKA

BELGIJA

NORVEŠKA

CIPAR

IRSKA

SJEVERNA MAKEDONIJA

HRVATSKA

AUSTRALIJA

ŠVEDSKA

RUSIJA

SLOVENIJA

LITVA

Linker
18. travanj 2024 23:24