crveni tepih retro

Ovako se nekoć išlo na dodjelu Grammyja: Celebrity haljine iz devedesetih i dvijetisućitih koje ste zaboravili

Samo se najveći obožavatelji izdanja s crvenih tepiha sjećaju frčkavog izdanja Britney Spears, ultrakratke minice Jennifer Lopez i prozirne haljine Celine Dion u kojima su ove glazbene dive svojedobno pozirale na dodjeli nagrada Grammy. Uživajte u kratkom povratku u prošlost.

Gotovo godinu dana nakon prvih zatvaranja američkih koncertnih dvorana zbog pandemije koronavirusa, dodjela nagrada Grammy održat će se u nedjelju, 14.03.2021. godine, u 17 sati po mjesnom vremenu u Los Angelesu.

Ove godine crvenog tepiha neće biti u klasičnom smislu pa je pravo vrijeme da se prisjetimo nekih davno zaboravljenih celebrity izdanja!

Destiny's Child u "nabacanom" izdanju 2002. godine

Prije no što je postala glamurozna kraljica crvenog tepiha, Beyonce je s grupom Destiny's Child nizala hit za hitom te modni neuspjeh za modnim neuspjehom. Njezina majka Tina za svoju je kći i njezine kolegice šivala sve outfite pa čak i za ozbiljne manifestacije poput Grammyja.

image
Destiny's Child, 2002. godine
Shutterstock Editorial/Profimedia

Celine Dion i vidljivo donje rublje 1997. godine

Pjevačica Celine Dion žarila je i palila ljestvicama devedesetih, no njezin modni stil često je bio upitan. 1997. "popustila" je pod trendom prozirnih haljina te se na dodjeli Grammyja pojavila u smeđoj haljini ispod koje su se jasno vidjele bijele gaćice.

image
Celine Dion, 1997.
Shutterstock Editorial/Profimedia

Jennifer Lopez u zlatnoj minici1999. godine

Zelena Versace haljina, u kojoj se Jennifer Lopez pojavila 2000. godine do dan danas je najslavnija toaleta s dodjele nagrada Grammy. Samo godinu prije, Jennifer, koja je tek zakoračila u svijet glazbe, zablistala je u potpuno netipičnom looku - kratkoj zlatnoj haljinici koja je otkrila lijepe noge koje rijetko pokazuje na ceremonijama.

Britney Spears u crvenoj, dugačkoj haljini 2002. godine

Obožavateljica ravne, ispeglane kose, Britney Spears 2002. godine iznenadila je fanove toaletom u crvenoj boji, koju rijetko nosi, ali i kovrčavim izdanjem u kojem su je na crvenom tepihu viđali još rjeđe.

image
Britney Spears 2002. godine
Shutterstock Editorial/Profimedia

Gwen Stefani i Courtney Love u zapaženim kreacijama 1998. godine

Gwen Stefani i Courtney Love oduvijek su bile poznate po otkačenom stilu. Courtney je na dodjelu Grammyja stigla u haljini s potpisom Versace, a Gwen je svoj outfit sama dizajnirala.

image
Gwen Stefani i Courtney Love 1998. godine
SEAN ROBERTS COLLECTION/EVERETT

Toni Braxton u golišavom izdanju 2001. godine

Toni Braxton devedesetih je bila prava diva s crvenog tepiha, a 2001. pokušala je zasjeniti zelenu haljinu koju je godinu ranije odjenula Jennifer Lopez u toaleti koja je jedva pokrivala tijelo. Kritike su bile podijeljene.

image
Toni Braxton, 2021. godine
Shutterstock Editorial/Profimedia

Christina Aguilera u srebrnoj haljini na svojoj prvoj dodjeli 2000. godine

Nakon što je izbacila "Genie in a Bottle", sa samo 19 godina Christina Aguilera osvojila je svoj prvi Grammy te tako ostavila Britney Spears i Macy Gray praznih ruku. Za tu je prigodu odjenula srebrnu asimetričnu haljinu, koja bi i danas bila aktualna jer se taj vrući trend iz ranih dvijetisućitih vratio na velika vrata.

image
Christina Aguilera 2000. godine
Shutterstock Editorial/Profimedia

Rihanna u predivnoj zelenoj haljini 2007. godine

Na dodjeli nagrada Grammy Rihanna je često briljirala, a već je u dvijetisućitima znala kako odabrati toaletu za kojom će se okretati glave. Zelena asimetrična haljina s golim leđima bila je jedna od glavnih tema te večeri.

image
Rihanna 2007. godine
UPI/NEWSCOM/PROFIMEDIA

Mariah Carey u jednostavnoj crnoj haljini 1991. godine

Na samom početku karijere, pjevačka diva Mariah Carey obožavala je jednostavne haljine. Za jednu od svojih prvih dodjela Grammyja, igrala je na sigurno i oduševila u maloj crnoj haljini sa svjetlucavim detaljem.

image
Mariah Carey, 1991. godine
Shutterstock Editorial/Profimedia

P!NK i "ona" Betty Boop torbica

Pjevačica P!nk oduvijek je voljela biti originalna. Poznata po "frajerskom" stilu, 2001. pristala je na glamuroznu srebrnu toaletu, ali uz dodatak otkačene torbice s njezinim omiljenim likom iz crtića.

image
Pink, 2001. godine
Shutterstock Editorial/Profimedia
Linker
19. travanj 2024 02:09