Intervju s Vesnom Dragojević u emisiji Svlačionica
 Screen shot/ You Tube
Konkretna u Knjazovoj 'Svlačionici'

Ovako je Vesna Dragojević prije 15 godina govorila o Oliveru

Emisija 'Svlačionica' Roberta Knjaza prava je riznica emocija, a posebno dirljivo je pogledati reprizu s Oliverom Dragojevićem gdje smo omiljenog pjevača mogli vidjeti potpuno opuštenog u vlastitom domu uz voljenu suprugu Vesnu.

'Krasan, neopterećen čovjek! Nema čovjeka koji ga nije volio. Blago anđelima, gore je sad tulum i pisma', rekao nam je TV voditelj, autor i redatelj Robert Knjaz koji je proveo duže vrijeme s Oliverom Dragojevićem i 2003. godine objavio intervju prepun ekskluziva. Osim što je razgovarao s pjevačem koji nas je u nedjelju 29. srpnja prerano napustio, razgovor je poveo i s njegovom suprugom Vesnom koja se otvorila bez imalo suzdržavanja.

Screen shot/You Tube
Oliver i obitelj s djecom


Screen shot/You Tube
Oliver Dragojević sa sinom

'Imam osjećaj da sam s njim malo, kao da smo deset godina zajedno. Uvijek sam govorila da neću biti s glazbenicima i pomorcima jer sam znala da nikad nisu doma, ali u to vrijeme kad smo se upoznali on nije bio pjevač, tek kasnije je propjevao', rekla je Vesna i dodala da je 'bio potpuno neodoljiv' i opisala je njihov prvi susret. 'Hodala sam Stradunu, vidjela ga i okrenula se nakon 50 metara, a on je stajao na mjestu i gledao u mene. Sve voli i prepošten je. Dosta nam udovoljava kao obitelji. Mogu reći da je prepopustljiv', rekla je Vesna koja je rekla da uglavnom uvijek bude po njegovom, a gledajući deset godina unaprijed rekla je da će kao supružnici biti na brodu, ona će se smrzavati, a on će loviti ribu.

Screen shot/ You Tube
Vesna Dragojević

Svoju suprugu Oliver je nahvalio da je 'super žena, mater fantastična, kuharica vrhunska i trpi četiri muška', a pokazivao još neviđene obiteljske fotografije i otkrio da ima prijateljski odnos sa trojicom sinova, Dinom, Damirom i Davorom, koji su odrastali pod pritiskom slave oca. Za sebe je pak rekao da zapravo nikad nije žudio za popularnošću. 'Svoje sinove učim poštenju prije svega, a ono što me smeta je da malo previše beštimaju, iako to je dobar ventil. Imamo više prijateljski odnos i oni su mi nekoliko puta mijenjali imidž, zbog njih sam stavio i naušnicu na uho', priznao je tada Oliver.

Na telefonskoj sjednici Vlada RH je odlučila da se u povodu smrti Olivera Dragojevića utorak, 31. srpnja 2018, proglasi Danom nacionalne sućuti i to 'isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djeltanost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost'.

Linker
20. travanj 2024 02:49